Gucci sluit zich aan bij de DAO van de NFT-marktplaats SuperRare

Modemerk Gucci heeft aangekondigd dat het zich aansluit bij zijn eerste gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) via een samenwerking met SuperRare, een non-fungible token (NFT) -marktplaats.

Het nieuws werd dinsdag aangekondigd op NFT.NYC in een discussie tussen SuperRare’s SVP van Business Development Zack Yanger en Nicolas Oudinot, de CEO van de Gucci Vault, de experimentele online winkel van het bedrijf.

Gucci verwierf 150.000 $RARE-tokens, ter waarde van ongeveer $31.000 in totaal op het moment van drukken, om lid te worden van de DAO en bestuursrechten te verdienen binnen de SuperRare-gemeenschap. De buy-in was onderdeel van de grotere visie van het merk voor zijn “Vault Art Space”, vertelde een woordvoerder aan CoinDesk.

Het afgelopen jaar is Gucci sterk betrokken geraakt bij de NFT-scene. In juni 2021 veilde Christie’s zijn eerste NFT, een film van vier minuten. In januari van dit jaar lanceerde het bedrijf een NFT-collectie genaamd SUPERGUCCI. Het bedrijf lanceerde in maart nog een NFT-project, de Gucci Grail-collectie. Tevens lanceerde het bedrijf het Gucci Vault-project om te experimenteren met web3-initiatieven, waarbij het virtueel land verwierf in het populaire metaverse-project The Sandbox (SAND).

Gucci’s debuuttentoonstelling in virtuele ruimte, getiteld “The Next 100 Years of Gucci”, zal een selectie NFT-kunstwerken van 29 kunstenaars presenteren die “verzamelbaar fragment van Gucci’s caleidoscopische erfgoed” tonen, volgens een verklaring van Gucci. De tentoonstelling zal worden tentoongesteld en geveild met behulp van ETH rechtstreeks op de website van de Vault in drie drops.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!