Ripple werkt samen met FLUF World aan Open Metaverse

Het populaire in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple Labs heeft zojuist de introductie aangekondigd van het Root Network, een gedecentraliseerd blockchain-netwerk, in samenwerking met FLUF World, een wereldwijde creatieve gemeenschap en ecosysteem van NFT collectibles.

Het netwerk zal worden gebruikt om de “Open Metaverse” tot leven te brengen, dat talrijke NFT-collecties zal combineren met meer dan 195.000 unieke producten en meer dan 340.000 transacties.

De Open Metaverse heeft een aantal belangrijke voordelen. Het verwijdert de barrières die nu bestaan ​​tussen de vele interessegebieden van de gebruiker en maakt de algehele omgeving meer betrokken. In wezen heeft de metaverse tot doel de gebruikerservaring op verschillende gebieden te verbeteren, waaronder bankieren, social media en gaming.

De Open Metaverse is gebouwd op het principe van decentralisatie. De gebruiker is verantwoordelijk voor al zijn transacties en zijn digitale activa. Gebruikers zijn de enige eigenaren van gegevens, materiaal of identiteit die aan hen zijn gekoppeld. Hierdoor is de implementatie van XRP op het Root Network een belangrijke stap voor de algehele ontwikkeling van de cryptocurrency.

Toen hen werd gevraagd om de noodzaak van een volledig apart netwerk voor deze metaverse uit te leggen, zeiden de ontwikkelaars van FLUF World dat hun redenering voortkwam uit het doel om makers toegang te geven tot de typische functionaliteit van smart contracts, zonder dat de makers contracten hoeven te ontwerpen of implementeren. Aaron McDonald, mede-operichter van FLUG World, ging verder met:

“Het Root Network is het resultaat van 5 jaar strategie, onderzoek en ontwikkeling om de basis te leggen voor een open en schaalbare Metaverse-infrastructuur. Samenwerken met het Ripple-team op het Root Network opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor onze gemeenschap en die van hen. We zijn enthousiast over hoe we het nut van XRP als het standaard gas-token van dit Metaverse-netwerk verder kunnen uitbreiden, terwijl we de mogelijkheden van het Root Network en de Open Metaverse via de substantiële wereldwijde infrastructuurvoetafdruk van XRPL naar ontwikkelaars kunnen brengen.”

Ze vermeldden ook dat code die eerder is gebouwd om op de Ethereum-blockchain te werken, op het Root Network kan worden uitgevoerd via het gebruik van de Ethereum Virtual Machine (EVM).