Bill Gates verklaard: “Ik bezit geen cryptocurrency”

Bill Gates, de mede-oprichter van Microsoft en de op drie na rijkste persoon ter wereld, beweert dat hij momenteel geen Bitcoin (BTC) of cryptocurrency bezit. Hij heeft zelfs verklaard dat hij niet gek is op waar crypto heen gaat en dat hij mensen vaak heeft gewaarschuwd om hun geld niet in een nieuwe activaklasse te stoppen die ze waarschijnlijk niet volledig begrijpen.

Andere miljardairs geloven wel in crypto

Dit is precies de tegenovergestelde benadering van collega-miljardairs Elon Musk en Michael Saylor. Als de CEO’s van respectievelijk Tesla en MicroStrategy, hebben beide mannen in het verleden gediend als pleiters voor Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen, waarbij Elon Musk begin 2021 voor ongeveer $1,5 miljard aan BTC heeft gekocht. Saylor heeft daarentegen veel meer van de koningsmunt gekocht, hoewel hij zijn aankopen stapsgewijs besloot uit te voeren, terwijl Musks aankoop éénmalig was.

Maar Bill Gates van Microsoft weigert zich bij hun gelederen te voegen en spreekt zich vaak negatief uit over de ontluikende activaklasse. Hij verklaarde dat hij niet in de crypto-ruimte gelooft omdat het niets “toevoegt aan de samenleving”. Zijn woorden kwamen tot stand in een recente “Ask Me Anything (AMA)” -sessie op Reddit. Toen hem werd gevraagd naar de recente cryptocrash, verklaarde hij:

“Ik bezit geen [cryptocurrency]. Ik investeer graag in dingen die waardevolle output hebben. De waarde van bedrijven is gebaseerd op hoe ze geweldige producten maken. De waarde van crypto is precies wat een ander besluit dat iemand anders ervoor zal betalen, dus [het] draagt ​​niet bij aan de samenleving zoals andere investeringen.”

Bill Gates eerdere uitlatingen

Zoals gezegd is dit niet de eerste keer dat Gates zich negatief uitgesproken heeft over cryptocurrencies. Hij heeft in het verleden gezegd dat iedereen die “niet zo rijk als Elon Musk” is op zijn hoede moet zijn voor crypto en moet vermijden zijn geld in Bitcoin of in zijn altcoin-neven te steken.

Hij heeft duidelijk geen vertrouwen in de branche en is van mening dat Elon Musk de enige persoon is die genoeg geld heeft om rond te strooien. De meeste mensen bevinden zich echter niet in vergelijkbare financiële situaties, en daarom stelt hij voor om crypto te vermijden. Hij merkte op:

“Ik denk echt dat mensen in deze manieën worden gekocht, die misschien niet zoveel geld over hebben, dus ik ben niet optimistisch over Bitcoin, en mijn algemene gedachte zou zijn dat als je minder geld hebt dan Elon, je waarschijnlijk moet oppassen.”

In het verleden heeft Gates ook zijn zorgen geuit over hoeveel energie bitcoin mining gebruikt. Hij heeft verklaard dat hij zich zorgen maakt over de gevolgen voor het milieu van de ruimte, en hij is van mening dat de dingen uiteindelijk overboord kunnen gaan. Hij zei het volgende:

“Bitcoin gebruikt meer elektriciteit per transactie dan welke andere methode dan ook die de mensheid kent. Het is geen groot klimaatding.”