Bitcoin computerspel

Bill Gates waarschuwt investeerders voor Bitcoin

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft potentiële Bitcoin-kopers gewaarschuwd die de investeringsstrategie van Elon Musk willen volgen. In een gesprek met Emily Chang van Bloomberg, suggereerde Gates dat Musk toegang had tot geavanceerde technieken voor handelsbeheer waar de gemiddelde belegger niet bekend mee is. Toen hem werd gevraagd naar de gevoeligheid van Bitcoin om in prijs te dalen als reactie op een simpele tweet, zei Gates dat Elon Musk waarschijnlijk geïsoleerd was van dergelijke marktcrashes.

Bill Gates zei het volgende:

“Elon heeft tonnen geld en hij is erg geavanceerd, dus weet je, ik maak me geen zorgen dat zijn Bitcoin willekeurig omhoog of omlaag gaat.”

Iets meer dan twee weken kondigde Tesla’s een Bitcoin-investering aan van $1,5 miljard. Vandaag is de munt echter met ongeveer 20% gedaald, van $58.258 naar $46.624. Tegelijkertijd werd bijna $400 miljard weggevaagd van de marktkapitalisatie van de gehele crypto-markt. ‘Toevallig’ gebeurde de prijscrash slechts enkele uren nadat Musk zelf de mening had uitgesproken dat de toen geldende prijzen van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) “hoog” leken te zijn.

Als gevolg van de volatiliteit van de Bitcoin koers zei Gates dat het een vergissing zou zijn als de gemiddelde belegger blindelings de manie van optimisme rond de marktbewegingen van Musk zou volgen. Hij waarschuwde dan ook de niet-miljardairs door hen te adviseren “op te passen”, hij zei:

“Ik denk dat mensen in deze manieën worden meegesleept die misschien niet zoveel geld over hebben. Dus ik ben niet optimistisch over Bitcoin, en mijn algemene gedachte zou zijn: als je minder geld hebt dan Elon Musk, moet je waarschijnlijk oppassen.”

De oprichter van Microsoft bracht ook het punt van het energieverbruik van Bitcoin naar voren, wat suggereert dat de cryptocurrency niet veel opleverde op het gebied van output. Bekijk het interview hieronder:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN