Softwaregigant MicroStrategy koopt opnieuw de Bitcoin dip

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, is de Bitcoin koers weer flink volatiel geweest. Veel investeerders zien dit als een negatief iets, echter zien slimme investeerders dit als een kans om meer BTC te vergaren tegen een lagere prijs. Dit is precies hoe de technologiegigant MicroStrategy Inc. het ziet.

MicroStrategy Inc., een beursgenoteerde Amerikaanse softwaregigant en één van de grootste voorstanders van Bitcoin, heeft namelijk aangekondigd dat het besloten heeft om voor het einde van het jaar nog te profiteren van de recentelijke Bitcoin dip. Het gaf aan dat het nog eens 1.914 BTC gekocht voor ongeveer $94 miljoen in contanten, tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $49.200.

Op 29 december bezat het bedrijf 124.391 bitcoins, die het kocht voor bijna $3,8 miljard, aldus een Twitter- bericht van MicroStrategy-CEO Michael Saylor. De gemiddelde prijs die het tot nu toe voor al zijn Bitcoins heeft betaald, is ongeveer $30.160.

In juli gaf Saylor al aan dat hij van plan was om meer BTC te vergaren. In een winstoproep haalde hij het aanbodplafond van 21 miljoen Bitcoins al aan en voegde hier aan toe dat er “landroof” plaats aan het vinden is om zoveel mogelijk van de koningsmunt te verwerven.

Dit statement werd nogmaals onderstreept door on-chain-gegevens die door Noelle Acheson, hoofd marktinzichten bij Genesis, gedeeld werden. Ze gaf namelijk aan dat het illiquide aanbod, gedefinieerd als bitcoin op adressen die minder dan 25% van hun inkomende munten uitgeven, zich momenteel op een historisch hoogtepunt bevindt. Ze gaf aan dat ongeveer 76% van de BTC in omloop kan als illiquide worden beschouwd, en ging verder met:

“Wanneer grote nieuwe kopers op de markt komen, zullen ze een afnemend aanbod van gemakkelijk beschikbare BTC hebben, wat inhoudt dat elke stijging waarschijnlijk scherper zal zijn dan anders het geval zou zijn.”

Het bedrijf weigerde commentaar te geven over de aankoopplannen van het bedrijf in 2022, echter lijkt het bedrijf een Dollar Cost Averaging (DCA)-benadering te volgen door te kopen tijdens dips, in plaats van te proberen de markt precies te timen. We kunnen dus nog verschillende aankopen verwachten vanuit de technologiegigant.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!