Analist voorspelt dat Ethereum koers kan dalen tot $1.268

De op de voet gevolgde cryptocurrency-analist Peter Brandt heeft recentelijk op Twitter aangegeven dat hij denkt dat Ethereum koers zou kunnen dalen tot $1.268 voordat het weer gaat stijgen. Hij vertelde dat de ETH zich mogelijk in een dalende driehoek bevindt, een patroon dat indicatief is voor verder neerwaarts risico voor de op één na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie.

Brandt noemde vorige week voor het eerst de mogelijke dalende driehoek en zei dat ETH “een goed vooruitzicht leek voor een afgemeten risico short trade”. Vervolgens deelde hij maandag een grafiek met een koersdoel van $1.268 als de ETH-ondersteuning van $1.700 wordt doorbroken. Hij tweette het volgende:

Niet alle handelaren zijn echter even bearish over de vooruitzichten van de op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Zo legde de populaire cryptocurrency-analist Justin Bennett aan zijn 101.000 Twitter-volgers uit dat traders vanaf november moeten letten op een ETH-trendlijn. Hij legde het als volgt uit:

“Een dagelijkse afsluiting hierboven zou hogere niveaus openen, zoals $2.150 en $2.350. $1.700 ondersteuning. Daaronder ligt de piek van de vorige cyclus rond de $1.400.

Tevens merkte Ki Young Ju, Chief Executive Officer van on-chain inzichtenplatform CryptoQuant, op dat het ecosysteem van Ethereum nog steeds groeit. Hij gaf het volgende aan:

“De distributie van het aanbod verschilt van de bearmarkt van 2019. De helft van het aanbod is ingezet in DeFi [decentralized finance], ETH 2.0, enz. Het herinnert me eraan dat ETH in 2019 niets anders had dan ICO’s. Ik ben blij dat mensen nu praten over de fundamenten.”