Bloomberg-analist noemt Bitcoin “één van de beste activa ter wereld”

Bloomberg’s veteraan grondstoffenanalist Mike McGlone heeft in een nieuw interview met Kitco News een economische ramp voorspeld, waarbij goud, Amerikaanse obligaties en Bitcoin (BTC) veel sterker uit de as zullen herrijzen dan voorheen. Hij gaf aan dat hij een “grote terugval” aan ziet komen in risicovolle activa zoals onroerend goed en aandelen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat wat er gaat gebeuren de grote terugval is. Het begint net. Het kan zijn als de nasleep van 1929, [maar] ik denk dat het zal zijn als de nasleep van 2008 [of] misschien zoals na de crash van 1987. Het is over tijd, en alle risicovolle activa, overal, van appartementen in Miami en Toronto tot de aandelenmarkt. Het begint net en de grootste inflatie in 40 jaar en in het leven van de meeste mensen is de oorzaak.

Zodra we die periode een beetje doorkomen, denk ik dat Bitcoin zal worden gerealiseerd als één van de beste activa ter wereld om te behouden. Dat is mijn basisscenario…

Mijn vooruitzichten zijn dat ik denk dat enkele van de beste activa om te bezitten goud, lange Amerikaanse obligaties en Bitcoin zullen zijn. Ik denk dat we teruggaan naar deflatie en de beste manier om deflatie te krijgen, is door een grote prijsstijging te krijgen en ze vervolgens weg te spoelen. Dat is wat we doen. We zitten in de begindagen van de flush.”

Nu de cryptomarkten weer opleven, gaf de analist dat Ethereum (ETH) ook zijn plaats aan de tafel heeft verdiend naast Bitcoin. McGlone benoemde enorme crypto-sectoren zoals stablecoins en non-fungible tokens (NFT’s) die afhankelijk zijn van het Ethereum-netwerk als bewijs van zijn bekendheid. Hij gaf het volgende aan:

“Ethereum brengt een revolutie teweeg in de wereld van fintech, van tokenisatie. Voor mij stopt de vraag naar welke tokenisatie je kijkt bij NFT’s, de meeste zijn gebaseerd op Ethereum-tokens. Nu ja, er zijn enkele concurrenten, maar dat laat je zien wat er in de ruimte gebeurt. Dat gaat niet weg.”