MoneyGram en Stellar werken samen aan crypto-to-fiat platform

Een van ’s werelds grootste bedrijven voor grensoverschrijdende betalingen en voormalig partner van Ripple Labs, MoneyGram International, heeft aangekondigd dat het samen met Stellar (XLM) werkt om een ​​op stablecoin gebaseerd platform voor geldoverdrachten te creëren.

De stap komt niet geheel uit de lucht vallen, aangezien het eerder al aankondigde dat het samen is gaan werken met Stellar, echter was het nog niet duidelijk wat er precies uit deze samenwerking zou komen.

Met de nieuwe service kunnen gebruikers van de Stellar-portemonnee Circle’s USD Coin (USDC) naar ontvangers sturen, die ze via het MoneyGram-netwerk kunnen verzilveren voor fiat-valuta. Alex Holmes, CEO van MoneyGram, zei het volgende in een interview:

“We proberen een brug te zijn van de crypto-wereld naar de fiat-wereld.”

Holmes zei ook dat MoneyGram in gesprek is met externe bedrijven die digitale portemonnees in El Salvador leveren, naast de door de overheid gesteunde Chivo-portemonnee die werden geïntroduceerd toen het land vorig jaar van Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel maakte. Door een deal met een van die bedrijven zou MoneyGram ook kunnen concurreren voor BTC-overdrachten. Holmes zei het volgende tegen Bloomberg:

“Als een land als El Salvador Bitcoin naadloos gaat maken met Amerikaanse dollars in het land, denk ik dat consumenten, via MoneyGram, Bitcoin naar El Salvador moeten kunnen overmaken of dollars kunnen overboeken en converteren naar Bitcoin. Als dat is waar de wereld naartoe gaat, laten we dan deelnemen aan die wereld en laten we kijken hoe we kunnen helpen die kans te vervullen.”

Zoals gezegd had MoneyGram eerder een samenwerking met Ripple Labs, dat ooit een groot deel van zijn aandelen bezat. Ripple en MoneyGram hebben hun relatie in maart 2021 echter verbroken, kort nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak tegen Ripple had aangespannen.

Als gevolg van het verbreken van de samenwerking met Ripple, besloot het bedrijf een nieuwe samenwerking aan te gaan met Stellar. Beide partijen begonnen in oktober 2021 samen te werken en lanceerden in november een pilotprogramma. Eerder die zomer circuleerden berichten dat Stellar interesse had in een overname van MoneyGram. Dit is echter tot op heden alleen bij geruchten gebleven.