Ripple concurrent Stellar is van plan om MoneyGram over te kopen

Na het beëindigen van de zakelijke relatie met Ripple, zou de wereldwijde betaalgigant MoneyGram binnenkort door Stellar kunnen worden gekocht. Dit volgens een artikel dat op 21 juli op Bloomberg verscheen.

Volgens Bloomberg werkt de Stellar Development Foundation (SDF) naar verluidt aan de mogelijke overname in samenwerking met Advent International, een in Boston gevestigde wereldwijde private equity-onderneming die zich richt op internationale buy-outs.

SDF is een non-profitorganisatie die in 2014 is opgericht om de ontwikkeling van het Stellar Lumens-ecosysteem te ondersteunen. Onder verwijzing naar anonieme bronnen die bekend zijn met de zaak, meldde Bloomberg dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat de onderhandelingen nog steeds kunnen mislukken.

Stellar vs Ripple

Stellar Lumens (XLM) wordt gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen en overmakingen. In dit opzicht vertoont het veel overeenkomsten met Ripple’s native cryptocurrency XRP – en het is geen toeval. De mede-oprichter en CTO van Stellar, Jed McCaleb, maakte ook deel uit van het oprichtingsteam van Ripple. Hij verliet Ripple in 2014 om Stellar te ontwikkelen na een meningsverschil met de andere managers van Ripple.

Binance

De breuk kwam echter met een royale alimentatie voor McCaleb. Hij ontving 9,5 miljard XRP-tokens voor het starten van OpenCoin (dat later werd omgedoopt tot Ripple Labs). Nadat hij zijn intenties had aangekondigd om al zijn XRP in één keer te verkopen, werd hij echter gedwongen een overeenkomst te ondertekenen dat het aantal munten dat hij per week kon verkopen zou beperken, om te voorkomen dat de prijs van XRP negatief zou worden beïnvloed.

Wat zou deze overname voor Ripple kunnen betekenen?

Zoals we eerder meldden, beëindigde MoneyGram zijn bijna tweejarige samenwerking met Ripple nadat het laatstgenoemde bedrijf door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten werd aangeklaagd voor het uitvoeren van een niet-geregistreerd effectenaanbod in de vorm van XRP.

Dagen later diende Ripple een aanvraag in bij de SEC om al zijn belang in MoneyGram te lossen. Het bedrijf werkte met name samen met de Amerikaanse multinationale bank Jefferies Group om ongeveer 8,3 miljoen Moneygram (MGI)-aandelen te verkopen.

De potentiële Stellar-aankoop van de overmakingsgigant zou een grote steek zijn in de richting van de belegerde concurrent Ripple, gezien de langlopende rivaliteit van de twee cryptocurrency-projecten. Of het echter ook zal betekenen dat Stellar de concurrent in het stof achterlaat, valt nog maar te bezien.