XRP koers

MoneyGram stopt de samenwerking met Ripple

Bankoverschrijvingsdienst MoneyGram heeft zijn samenwerking met Ripple Labs opgeschort in de nasleep van de lopende rechtszaak vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de cryptobetalingsfirma.

De aanklacht, ingediend in december, beweert dat Ripple’s cryptocurrency XRP eigenlijk een niet-geregistreerd effect is. Als gevolg van deze controverse hebben verschillende grote cryptocurrency-beurzen, zoals Coinbase en Binance, besloten om XRP te schrappen. Daarnaast heeft de toonaangevende crypto-vermogensbeheerder Grayscale zijn op XRP-gerichte fonds opgeheven.

Al dit slechte nieuws voor Ripple heeft er voor gezorgd dat de XRP koers flink gedaald is. De munt was op een gegeven moment de op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, maar is sindsdien aanzienlijk gedaald in de ranglijst.

Nu is echter het nieuws naar buiten gekomen dat MoneyGram besloten heeft om de banden met Ripple op te schorten. Het betalingsbedrijf maakte de aankondiging vanmorgen in zijn Q4-winstupdate:

“Vanwege de onzekerheid over hun lopende geschillen met de SEC, heeft het bedrijf de handel op het Ripple-platform opgeschort.”

Ripple en MoneyGram

Een deel van het idee achter XRP is dat het banken helpt om geld efficiënter te verplaatsen. MoneyGram gebruikte dan ook XRP om internationale betalingen te vergemakkelijken. Daarnaast voltooide Ripple in november 2019 een investering van $50 miljoen in de geldovermakingsdienst van MoneyGram.

Nadat de SEC aanklachten tegen Ripple had aangekondigd, zei MoneyGram in eerste instantie dat het een afwachtende houding zou aannemen en eventuele vragen over de toekomst van het partnerschap zou uitstellen. Op dat moment zei MoneyGram dat het het “zou blijven volgen op de mogelijke gevolgen naarmate de ontwikkelingen in de rechtszaak evolueren.”

Het bedrijf benadrukte destijds tevens dat het geen gebruik maakte van Ripple’s on-demand-liquiditeitsproduct, of RippleNet, “voor directe overdrachten van consumentenfondsen – al dan niet digitaal”.

Het bedrijf heeft nu echter besloten om de banden momenteel volledig op te schorten, in afwachting op de uitspraak van de SEC-rechtszaak.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN