Ethereum

De lage transactiekosten op Ethereum wijzen op een winterslaap, aldus Santiment

Het prominente marktonderzoeksbureau Santiment heeft in een nieuw rapport aangegeven dat de gaskosten van Ethereum (ETH) zijn gedaald tot niveaus die niet meer zijn gezien sinds de mei 2021, toen de cryptomarkt zijn door COVID-19-veroorzaakte crash doormaakte.

In een nieuw rapport zei het bureau dat de verlaagde gastarieven op Ethereum suggereren dat de interesse in het gebruik van het toonaangevende smart contract-platform aanzienlijk is afgenomen. Het zei het volgende hierover, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

Bron: Santiment

“Ethereum-kosten zijn zo laag [in de] laatste dagen. We konden zelfs opmerken dat ze zo laag waren vóór eerdere bodems. Lage kosten betekenen heel weinig activiteit, niemand heeft interesse om iets te doen.”

Het crypto-analysebedrijf keek ook naar Dai (DAI), een stablecoin gebouwd op de Ethereum-blockchain. Volgens Santiment ondersteunt de geldsnelheid van DAI het idee dat marktdeelnemers momenteel zeer weinig interesse hebben in het gebruik van de op een na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Het zei het volgende hierover:

Bron: Santiment

“Het lijkt erop dat de snelheid (een maat voor hoe snel geld circuleert in de crypto-economie) altijd [toegenomen] is toen we naar de top gingen. Nu vrij laag. Wat deze twee grafieken samen laten zien, is een winterslaap. Het gebeurt meestal in de winter. Beren slapen in de winter. Wachten op een trigger…”

Het bedrijf voor crypto-inzichten gaf aan dat de geldsnelheid van Dai en de extreem lage gaskosten van Ethereum wijzen op “stilstand” en “angst” bij marktdeelnemers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN