Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin, aldus Raoul Pal

De bekende CEO van Real Vision Raoul Pal heeft in een nieuw interview met Crypto Banter aangegeven dat hij gelooft dat het toonaangevende smart contract-platform Ethereum (ETH) op de lange termijn waarschijnlijk beter zal presteren dan de nummer één cryptocurrency van dit moment Bitcoin (BTC).

In het interview zei Pal dat, hoewel de koningsmunt momenteel Ethereum verslaat op het gebied van totale handelsvolume en het aantal actieve portefeuilles, Ethereum de afgelopen jaren een manier heeft gevonden om beter te presteren dan BTC. Hij zei het volgende:

“Als je aan Bitcoin denkt, ruilt Bitcoin elke week meer waarde uit dan Ethereum. Ethereum heeft veel transacties. Transacties zijn echter misleidend. Het is de totale waarde en het aantal actieve portefeuilles en Bitcoin verslaat beide.

Als je echter naar Ethereum kijkt, is de verandering in waarden, de veranderingspercentages in die twee waarden in Ethereum hoger, en daarom presteerde Ethereum de afgelopen jaren beter dan Bitcoin, en ik vond het erg nuttig. Het laat zien wat de prijs is en de prijs is best goed.”

Op de vraag of hij optimistischer blijft denken over Ethereum dan Bitcoin, zei Pal dat hij dat nog steeds van mening is en dat andere altcoins uiteindelijk ook beter moeten presteren dan de koningsmunt. Hij zei het onderstaande:

“Als je gelooft dat de toekomst in de technologie ligt, in blockchain-technologie, dan zou deze hele digitale activa-ruimte beter moeten presteren dan de veilige haven. Dat is gewoon hoe de dingen werken. Het werkt altijd zo en daarom is er een hogere bèta.

Als u zich in een exponentiële opwaartse trend bevindt omdat u zich in een netwerkacceptatiemodel voor de hele ruimte bevindt, niet alleen voor Bitcoin, dan zou het in de loop van de tijd beter moeten presteren. Zo simpel is het.

Het is geen verklaring van: ‘Ik hou niet van Bitcoin omdat X en ik de voorkeur geven aan Ethereum voor Y.’ Het draait allemaal om modellen voor netwerkadoptie. Als je dat eenmaal begrijpt, bevrijd je je geest van alle verhalen die in de verschillende emmers zitten.”