CFTC voorzitter wil Bitcoin naar PoS zien veranderen

De voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Rostin Behnam, heeft het huidige mechanisme voor het verkrijgen van Proof-of-Work (PoW) cryptocurrencies zoals Bitcoin “scheef” genoemd. De topregulator merkte dit op tijdens zijn toespraak op 18 mei tijden de POLITICO’s Sustainability Summit.

Hij verklaarde daarnaast dat het mining-model van Bitcoin niet milieuvriendelijk of duurzaam is. Ook zei hij dat de economische output van BTC wordt overschaduwd door het kolossale energieverbruik. Hij zei:

“Er is een duidelijke dislocatie tussen het gebruik en de generatie die nodig zijn om deze munten te ontginnen en het soort economische output dat we zien van digitale activa zelf. Dat kan in de loop van de tijd weer in evenwicht komen, maar op dit moment is het duidelijk scheef.”

Behnam bekleedt zijn eerste termijn als voorzitter van de CFTC en verklaarde het bovenstaande toen hem gevraagd werd naar cryptocurrencies in de context van ecologische duurzaamheid.

De CFTC werd met de komst van digitale activa gezien als de primaire factor voor de regulering van de sector. Dit komt vanwege de betrokkenheid bij de regulering van de Amerikaanse derivaten-markten. Het bedrijf zal in alle waarschijnlijkheid samen met de SEC de uitdrukkelijke autoriteit krijgen om de regelgeving voor digitale activa te sturen zodra het Congres wetgeving voor de industrie aanneemt.

Verder prees Benham het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme, wat suggereert dat het tijd is voor de Bitcoin-ontwikkelaars om te overwegen om te verschuiven van het PoW-model. Behnam zei:

“Ik zou veel mensen in de industrie willen bedanken – niet allemaal, maar velen – die dit probleem beginnen te herkennen en beginnen na te denken over verschillende manieren van mining. U bent misschien bekend met deze termen ‘proof-of-work’ versus ‘proof-of-stake’ en dit zijn slechts methoden om munten te minen … proof-of-work wordt veel energie-intensiever dan proof-of-stake en veel van deze programmeurs beginnen te werken aan proof-of-stake.”

CFTC wil cryptocurrencies naar PoS duwen

Volgens Behnam is het invoeren van voorschriften die bedrijven verplichten bekend te maken hoeveel energie een munt verbruikt een van de manieren om de industrie naar PoS te duwen. Dit zou investeerders helpen bij het selecteren van munten met een betere ecologische footprint.

Het commentaar van Behnam komt twee dagen nadat hij CNBC vertelde dat de CFTC “hard aan het werk was om wetgevingsvoorstellen op te stellen” over digitale activa in overeenstemming met het Executive Order van president Biden van maart, dat ook betrekking had op energieverbruik.

In dat interview werd gesproken over het gebrek aan begrip tussen de CFTC en de SEC over de vraag of digitale activa handelwaar of effecten zijn. Ook werd verklaard dat de twee instanties samenwerkten met regelgevende instanties om de definitie duidelijk te maken. Terwijl Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies voor de CFTC handelswaar zijn, heeft de SEC geoordeeld dat het effecten zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!