Rechter

Crypto-handelaar Jeremy Spence moet 42 maanden vanwege misleiding

Een 25-jarige crypto-handelaar uit Rhode Island, Jeremy Spence, ook bekend als “Coin Signals” op sociale mediakanalen, is veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf. Dit kreeg hij opgelegd vanwege het oplichten van 170 mensen voor meer dan $5,37 miljoen.

Het Department of Justice (DoJ) heeft middels een persbericht laten weten dat Spence tussen november 2017 en april 2019 verschillende crypto-investeringsfondsen had geëxploiteerd. Hieronder vallen het Coin Signals Bitmex Fund, het Coin Signals Alternative Fund en het Coin Signals Alternative Coin Signals Long Term Fund.

Beleggers die geïnteresseerd waren in het fonds zouden cryptovaluta, zoals Bitcoin en Ethereum, overmaken aan Spence die op zijn beurt valse beloften deed van een hoog rendement. Rechter Lewis Kaplan van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York zei:

“Spence vroeg meer dan $5 miljoen op via valse verklaringen, waaronder dat Spence’s crypto-handel extreem winstgevend was geweest, terwijl zijn handel in feite consequent onrendabel was.”

Op 28 januari 2018 plaatste Spence een bericht in een online chatgroep waarin hij beweerde dat zijn handelsvaardigheden in slechts één maand een rendement van meer dan 148% genereerden. Hierdoor werden de beleggers aangemoedigd om extra geld over te maken naar Spence. Het DoJ zei verder:

“In feite resulteerde de handel van Spence in dezelfde periode van ongeveer een maand in nettoverliezen op de rekeningen waarop hij beleggersfondsen verhandelde.”

Spence gebruikte nieuwe fondsen om verliezen te verdoezelen en uitbetalingen te doen aan oude investeerders. Hierdoor stelde hij zichzelf in staat om door te gaan met het misleiden en meer geld in te zamelen. Het DoJ voegde eraan toe:

“Om zijn handelsverliezen te verbergen, gebruikte Spence nieuwe investeerdersfondsen om andere investeerders op een Ponzi-achtige manier terug te betalen.”

Spence gebruikte cryptocurrency van nieuwe investeerders ter waarde van ongeveer $2 miljoen per gerechtelijke aanvraag om te verdelen onder oude investeerders. Rechter Kaplan vertelde aan de verdachte:

“Wat me opviel, was de domheid van de mensen die je hebt meegeholpen om met je te investeren. Er zijn reële gevolgen voor deze shenanigans en ze zijn serieus.”

Spence, die afgelopen november schuldig pleitte, zal ook drie jaar onder toezicht worden vrijgelaten en zal een restitutie moeten betalen van $2.847.743.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN