Binance Nieuws

Binance ondersteunt Elon Musk’s overname van Twitter

Het is bekend geworden dat ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance zich toegevoegd heeft aan de lijst van nieuw verworven aandeelhouders van Twitter, met een investering van een half miljard dollar.

Elon Musk’s buy-out van Twitter heeft $500 miljoen aan aandeleninvestering aangetrokken van Binance. De beurs is één van de 18 mede-investeerders in de Twitter-aankoop van Elon Musk, naast bedrijven als Sequoia Capital en Fidelity Management & Research Company.

Binance ondersteunt Elon Musk met $500 miljoen

Op 5 mei diende Musk een gewijzigde algemene verklaring van de overname in, waarin stond dat Twitter ongeveer $7,2 miljard aan nieuwe financieringstoezeggingen had verworven als onderdeel van de fusieovereenkomst, onder voorbehoud van de voorwaarden van toezeggingsbrieven voor mede-investeerders.

Binance werd genoemd als één van de acht mede-investeerders in de deal, naast andere opmerkelijke cryptocurrency-bedrijven zoals Sequoia Capital Fund en Fidelity Management & Research Company.

De recente toetreding van een spraakmakende CEO van Tesla op de markt voor digitale activa heeft de interesse in de sector gewekt. Musk is een uitgesproken voorstander van cryptocurrencies en heeft zijn eigendom van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE) erkend.

In een retweet van nieuws over de financiering noemde Changpeng Zhao, de maker en CEO van Binance, het “een kleine bijdrage aan de zaak”. Alle aandeleninvesteerders die in het document worden genoemd, hebben ermee ingestemd om bij te dragen aan de overname.

Politieke zet van Binance

Binance is de op drie na grootste investeerder, die $500 miljoen in het project heeft gestoken. De Lawrence J. Ellison Revocable Trust investeerde $1 miljard, waarmee het de op twee na grootste bijdrage levert. Sequoia Capital en VyCapital droegen elk $800 miljoen bij aan het project.

De totale waarde van de nieuwe toezeggingen, na aanpassingen van de schikking, is ongeveer $7,139 miljard (16,225 procent van wat Musk voor Twitter betaalde), volgens gegevens van de SEC.

Uiteraard is de zet van Binance om Elon Muk te steunen een erg slimme zet, aangezien Musk met de overname veel macht kan gaan hebben op het sentiment omtrent cryptocurrencies. De investering kan dan ook gezien worden als een manier om Musk positief te beïnvloeden omtrent Binance en cryptocurrencies in het algemeen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN