Bitcoin valuta

Elon Musk neemt Twitter over voor $44 miljard

Eerder vandaag maakte de social media-gigant Twitter bekend dat Elon Musk, CEO van Tesla Motors en SpaceX, het platform officieel heeft overgenomen voor $54,20 per aandeel in een transactie ter waarde van $44 miljard. Nadat de transactie is voltooid, zal Twitter over gaan van een beursgenoteerd bedrijf naar een privébedrijf.

Als gevolg van de overname, gaf Bret Taylor, de onafhankelijke bestuursvoorzitter van Twitter, het volgende aan over het beslissingsproces over de overname:

“Het Twitter-bestuur heeft een doordacht en uitgebreid proces gevoerd om het voorstel van Elon te beoordelen met een bewuste focus op waarde, zekerheid en financiering. De voorgestelde transactie zal een substantiële contante premie opleveren, en we zijn van mening dat dit de beste weg vooruit is voor de aandeelhouders van Twitter.”

Ook Elon Musk legde maandag een statement af tijdens de overnameaankondiging en benadrukte hoe vrijheid van meningsuiting nodig is in de samenleving. Hij zei het volgende:

“Vrijheid van meningsuiting is de basis van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken worden besproken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid.”

Hij ging verder met:

“Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken door het product te verbeteren met nieuwe functies, de algoritmen open source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spambots te verslaan en alle mensen te authenticeren. Twitter heeft een enorm potentieel – ik kijk ernaar uit om met het bedrijf en de gebruikersgemeenschap samen te werken om het te ontgrendelen.”

Verder legde Musk vorige week uit hoe hij Twitter wilde verbeteren door het accountverificatieproces eenvoudiger te maken en mogelijk Dogecoin-betalingen te implementeren. Sinds het nieuws eerder vanochtend bekend werd dat Musk in onderhandeling was met Twitter, is de Dogecoin koers vandaag met 26,3% gestegen. Na de aankondiging van de overname voegde DOGE 10% toe aan zijn totale percentuele winst.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN