COTI kondigt release aan van het Djed-testnet

De FinTech-startup COTI-Group heeft de release aangekondigd van de openbare testnetversie van de Cardano-gebaseerde algoritmische stablecoin, Djed. Sommige fans van Cardano (ADA), waaronder een aantal grote whales, hebben uitgelegd waarom de lancering van Djed via het mainnet van ADA de prijs omhoog zou kunnen drijven.

Wat is de Djed?

Op de tweede dag van de tweedaagse Cardano Summit in 2021 werd door IO Global (IOG) onthuld dat een nieuwe algoritmische stablecoin voor Cardano is ontwikkeld en dat deze zal worden uitgegeven door COTI.

De stablecoin maakt gebruik van smart contracts voor prijsstabilisatie, waardoor Djed uitermate nuttig kan zijn voor DeFi. Het werkt door een reserve aan basismunten aan te houden en stablecoins en reservemunten te minten en te burnen.

Het whitepaper van Djed stelt dat het Djed-protocol zich gedraagd als een soort autonome bank die stablecoins koopt en verkoopt. Dit doet het voor een prijs in een bereik dat gekoppeld is aan een richtprijs. Daarnaast is Djed door crypto ondersteund in de zin dat de bank een volatiele cryptocurrency in zijn reserve heeft. Ook wordt vermeld dat Djed het eerste stablecoin-protocol is waarin stabiliteitsclaims nauwkeurig en wiskundig worden vermeld en bewezen.

Gisteren werd er een blogpost gepubliceerd waarin IOG het volgende zei:

Djed werkt door een reserve van basismunten aan te houden, terwijl hij verschillende andere stabiele activa en reservemunten slaat en verbrandt. Ook is het ontworpen om te worden gebruikt voor het betalen van transactiekosten op het Cardano-netwerk, wat helpt om transactiekosten voorspelbaarder te maken, waardoor vluchtige en exorbitante gaskosten voor gebruikers worden vermeden.”

Het team van COTI is van mening dat stablecoins een killer-app op zichzelf zijn die door een groot aantal crypto-gebruikers zal worden geadopteerd voor het vereffenen van betalingen en het dekken van vergoedingen. De CEO van COTI Group, Shahaf Bar-Geffen, had het volgende te zeggen:

“Het stablecoin-ecosysteem is de afgelopen jaren enorm volwassen geworden. Blockchain-deelnemers gebruiken stablecoins om alledaagse transacties uit te voeren, omdat ze ervoor zorgen dat geldwaarde naadloos kan worden uitgewisseld, ongeacht de locatie van de afzender en ontvanger. Ik geloof dat het toevoegen van de Djed stablecoin aan de Cardano-blockchain de manier waarop transacties op het platform worden afgewikkeld aanzienlijk zal verbeteren.“

En IOG mede-oprichter en CEO Charles Hoskinson verklaarde:

“De Djed stablecoin zou een game-changer in de crypto-ruimte kunnen zijn, aantrekkelijk voor een geheel nieuw publiek in een tijd waarin de industrie al een astronomische groei doormaakt. Djed deelt onze toewijding aan formele verificatie, wat een robuuste methode aantoont om de prijsvolatiliteit van crypto-markten te bestrijden.”

“COTI is al lange tijd een partner van het Cardano-ecosysteem. Het is geweldig om hen aan boord te hebben met deze nieuwe onderneming.“

Het openbare testnet-versie is vrijgegeven

Eerder vandaag werd nog een blogpost vrijgegeven door COTI waarin de openbare testnetversie van gedecentraliseerde algoritmische stablecoin is vrijgegeven.

Verder werd er in de blogpost vermeld dat deze release hen is staat stelt om de belangrijkste functionaliteiten van het protocol te testen in een fictieve en veilige ruimte met behulp van proeffondsen. Ook krijgt iedereen de kans om de dynamiek van het protocol te begrijpen zonder risico te lopen. Daarnaast werd vermeld dat SundaeSwap, Minswap en WingRiders, Djed beginnen te testen via de testpools op hun platform.

Het team van COTI herinnerde iedereen eraan dat het doel van het openbare testnet is om alle aspecten van de release te testen. Hierbij verwachten zij dat er technische problemen zullen optreden. Het is plan is om de Public Mainnet-versie in juni uit te brengen.

De meeste fans van ADA zijn opgewonden over Djed

Volgens sommigen dient ADA als onderpandreserve worden vastgezet. Hierdoor zal er een enorme vraag ontstaan naar ADA zodra Djed live gaat. Ook een populaire Cardano-whale was het eens met deze beoordeling. Hij ging zelfs een stap verder door erop te wijzen dat mensen Djed-coins krijgen zodra zij ADA vergrendelen. Hij gelooft dat de lancering van het mainnet van Djed een schok kan veroorzaken in het aanbod van ADA.