XRP koers

Ripple-CEO gelooft dat rechtszaak dit jaar opgelost zal worden

Brad Garlinghouse, CEO van het bekende cryptocurrency-project Ripple, heeft onlangs onthuld dat de bijna twee jaar durende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn hoogtepunt nadert en voor het einde van het jaar zou kunnen worden opgelost.

Rechtszaak nadert zijn einde

In een interview met Fox Business-correspondent Charlie Gasparino erkende de CEO van Ripple dat de voortdurende juridische strijd van het bedrijf met de SEC “best goed” verlopen is. Hij merkte verder op dat de zaak van zijn bedrijf een belangrijk precedent zal scheppen binnen de crypto-ruimte. Hij gaf het volgende aan:

“De zaak is vrij goed verlopen, veel ervan waren schermutselingen rond de ontdekkingsfase. Maar het is duidelijk dat de rechter begrijpt dat dit een belangrijke zaak is en dat het een precedent zal zijn. Nu komen we in de buurt van het indienen van een kort geding. Alles zal nu tegen het einde van november voor de rechter zijn.”

Toen hem werd gevraagd of hij gelooft dat de zaak dit jaar zal worden afgerond, zei Garlinghouse: “Dat is een optimistische kijk, maar het is niet onmogelijk.”

SEC vertraagt ​​de zaak, aldus Garlinghouse

Eerder in april had rechter Annalise Torres het briefingschema voor het kort geding gewijzigd. Op basis van de nieuwe versie, moeten de door beide partijen ingediende moties voor een kort geding vóór 15 november volledig klaar zijn.

Vervolgens zou de rechter de zaak opnieuw bekijken en een uitspraak doen. Volgens Garlinghouse zal het hoogtepunt van Ripple’s juridische strijd met de SEC afhangen van hoe lang de rechter erover doet om de zaak te beoordelen.

Garlinghouse wees erop dat de Amerikaanse toezichthouder de zaak al zo lang mogelijk probeert te verlengen. Hij voegde eraan toe dat veel van de door SEC-voorzitter Gary Gensler gemaakte opmerkingen niet kloppen. Hij zei het volgende:

“Hij zei veel dingen waarvan ik denk dat het praatpunten zijn die niet echt logisch zijn. Hij zegt: ‘uitgestelde gerechtigheid is gerechtigheid ontkend’. Toch hebben ze deze rechtszaak tegen Ripple aangespannen en elk mogelijk moment dat ze hebben geprobeerd om de zaak uit te stellen en we proberen zo snel mogelijk te handelen, we zullen zo snel mogelijk doorgaan.”

Ondertussen zei Joseph Hall, een advocaat die voorheen bij de SEC werkte, in februari dat Ripple de overhand lijkt te hebben in de rechtszaak. Volgens Hall was er in de eerste plaats geen goede reden voor de Commissie om een ​​zaak in te dienen, en er is een “vrij goede kans dat zij [SEC] uiteindelijk op alle punten zullen verliezen”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN