Argentinië Bitcoin

Argentijns stadje, Serodino, investeert in mining-hardware

In Argentinië heeft een klein stadje besloten om te investeren in crypto-mininghardware in een poging om geld in te zamelen om te betalen voor betere spoorverbindingen. Ook willen ze de inflatie verslaan, die op een niveau staat van boven de 50%. Ambito meldde dat het initiatief wordt gepionierd door een groep onder leiding van Juan Pio Drovetta, de burgemeester van Serodino, een stad met 6.000 inwoners in het departement Iriondo, in de Argentijnse provincie Santa Fe. Serodino is een voorbeeld van een Argentijnse landgemeenschap dat hard getroffen is door de pandemie en de economische gevolgen ervan.

Vorig jaar zag de stad voor het eerst in 33 jaar treindiensten terugkeren naar het treinstation, aldus de Argentijnse regering. Maar na meer dan drie decennia van onbruik zijn de faciliteiten nog steeds eenvoudig en Drovetta sprak over de wens van de stad om zich aan te sluiten bij forensenlijnen die belangrijke steden met elkaar verbinden. Om dit te kunnen financieren heeft het stadje zich gekeerd tot crypto-mining. Serodino zal samenwerken met lokale zakenmensen en heeft inmiddels als zijn eerste investering gedaan in zes grafische kaarten. Binnenkort zal het een mining-platform kopen.

De burgemeester van Serodino verklaarde dat het gaat om een pilot waarbij er onmiddellijk steun was van de inwoners van de stad. Daaraan voegde hij toe dat de stad al enige tijd aan het plan werkte en onderzoek deed. Aanvankelijk, voegde de burgemeester eraan toe, verwacht de stad tussen de $540 en $624 aan munten per maand op te halen “afhankelijk van de marktprijzen”, een indicatie dat de stad zal proberen de tokens die het mined te verkopen, in plaats van ze vast te houden. Het is onduidelijk welke cryptocurrencies er gemined zullen worden. Ook werd beweerd door de burgemeester dat 100% van het opgehaalde geld zal worden gebruikt om projecten te betalen die de stad ten goede komen. De burgemeester antwoordde als volgt op de vraag of het project een risico is:

“We kopen geen cryptocurrencies en willen winst maken op een speculatieve zet waarbij we [ofwel] winnen [of verliezen]. Wat we gaan doen is cryptocurrencies genereren, dus we zullen altijd winnen.”

De burgemeester verwierp vragen over de rechtmatigheid van het proces en verklaarde dat er geen regelgeving was die betrekking had op wat zijn stad deed. Wel gaf hij aan dat de stad belasting zou willen betalen over de inkomsten. Ook werd opgemerkt dat het werkte met universiteits-professoren die gespecialiseerd zijn in de boekhouding. Zij kunnen helpen begrijpen hoe de stad belasting zou moeten betalen over de mine-operaties.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN