Hoofd van FTX.US deelt zijn voorspellingen voor drie blockchains

Het hoofd van de Amerikaanse crypto-exchange FTX.US, Brett Harrison, heeft zijn voorspellingen gedeeld van de blockchains die vandaag de dag populair zijn. In een nieuw interview met het Thinking Crypto YouTube-kanaal zegt Harrison dat hij een flinke consolidatie verwacht nu dat er veel blockchains zijn bijgekomen over de jaren heen. Hij zei:

“Hier zijn een paar off-the-cuff voorspellingen waar ik een zeer zwakke overtuiging over heb. Een daarvan is dat ik denk dat we consolidatie zullen zien in de blockchain-ruimte. We gaan geen 200 verschillende blockchains hebben. Ik denk dat we gaan eindigen met een paar die echt heel goed zijn en meestal worden gebruikt, terwijl de andere wegvallen.”

Harrison ging vervolgens in op specifieke projecten naast de industriegiganten Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).Hij ging namelijk in op de concurrerende layer-1 smart-contracts-platformen Solana (SOL) en Avalanche (AVAX). Hij zei:

“Bitcoin bestaat waarschijnlijk nog steeds omdat het de eerste is. Ethereum bestaat waarschijnlijk nog steeds omdat het de eerste echte op slimme contracten gebaseerde blockchain is. Er is een handvol layer-1’s die strijden om plekken voor een lang leven. Ik denk dingen als Solana en Avalanche, en we zullen zien welke daarvan in de loop van de tijd echt zijn uitgegaan. Een deel ervan zal de verdiensten van de eigenlijke technologie zijn en een deel ervan zal gewoon zijn, waar worden de killer-apps gemaakt?”

het hoofd van FTX.US zei daarnaast dat ondanks de dagelijkse prijsschommelingen in de markt, de langetermijnvooruitzichten geloofwaardig zijn. Dit komt vanwege de hoeveelheid geld en werk die er in de industrie is geïnvesteerd. Harrison zei hierover:

“Denk aan al het institutionele kapitaal, het durfkapitaal dat de afgelopen jaren in crypto is gekomen. Miljarden dollars. Ongeacht wat de activaprijzen nu doen, weet je dat er investeringen, intellectueel kapitaal en technologische ontwikkelingen plaatsvinden. Ik denk dat dat op de lange termijn bullish is voor de ruimte. Wat dat op korte termijn betekent over activaprijzen, is moeilijk te voorspellen en niet mijn vakgebied. Ik voel me wel vrij sterk over de groei van deze sector en de technologie op basis van hoeveel werk erin wordt gestoken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!