Ethereum

Ethereum-incubator ConsenSys haalt $450 miljoen op in Series D-financieringsronde

Het Ethereum-softwarebedrijf ConsenSys heeft aangekondigd dat de incubator $450 miljoen heeft opgehaald in een Series D-financieringsronde onder leiding van Parafi Capital. De laatste financiering brengt de waardering van het bedrijf op meer dan $7 miljard, na de Series C-verhoging van $200 miljoen die ConsenSys afgelopen november afrondde.

Het Ethereum-software en -incubator ConsenSys heeft onthuld dat het een Series D-financieringsronde van $450 miljoen heeft afgerond. De financieringsronde werd ook deelgenomen door Third Point, Marshall Wace, True Capital Management, Temasek, Softbank Vision Fund 2, Microsoft, Anthos Capital, Sound Ventures, UTA VC en C Ventures. Interessant is dat het bedrijf zegt dat de $450 miljoen meteen zal worden omgezet in Ethereum (ETH). Het zei het volgende:

“Alle opbrengsten van de ronde zullen worden omgezet in ETH om de ‘ultrageluidsgeld’-positie van ConsenSys verder uit te bouwen als een herbalancering van de ETH-naar-fiat-ratio in overeenstemming met de treasury-strategie van ConsenSys.”

Het bedrijf voegt eraan toe dat het bedrijf al geruime tijd Ether op zijn balans heeft staan, naast stablecoins en andere tokens. De activa worden aan het werk gezet, zegt ConsenSys, via staking en “actief gebruikmakend van de eigen financiële infrastructuur”.

ConsenSys kondigde ook een mijlpaal aan die verband houdt met het blockchain-infrastructuurproduct Infura. Het gaf het volgende hierover aan in het persbericht:

“[Infura] heeft meer dan 430.000 ontwikkelaars en meer dan $1 biljoen aan on-chain ETH-transactievolume op jaarbasis, 10x dat van zijn naaste concurrent.”

Naast Consensys zagen het Ethereum-netwerk en zijn oorspronkelijke token ETH een fenomenale groei. ETH is sinds het begin van het jaar met 38,8% gestegen en de keten beheert 54,79% van de totale waarde vergrendeld (TVL) in gedecentraliseerde finance (DeFi) of $109,03 miljard, op het moment van schrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN