Deze Ethereum-concurrenten gaan binnenkort uitbreken

Een populaire crypto-analist verwacht uitbraken van altcoins die concurreren met het toonaangevende smart contract-platform Ethereum (ETH).

De pseudonieme handelaar bekend als Altcoin Sherpa vertelt zijn 169.500 Twitter volgers dat hij grote dingen verwacht van Cosmos (ATOM), een ecosysteem van blockchains ontworpen voor zowel schaalbaarheid als interoperabiliteit.

De handelaar zegt onder de indruk te zijn van het Inter-Blockchain Communication protocol (IBC) van het project, dat in april van vorig jaar live ging, en verwacht dat ATOM een van de toppers van 2022 wordt:

“Ik ben hier waarschijnlijk laat mee, maar ik denk dat Cosmos een heel groot 2022 gaat hebben.

Er wordt veel interessant spul gebouwd en er valt veel te zeggen over IBC in de toekomst. Ik denk dat dit er zeker een is om in de gaten te houden.”

Image
Bron: Altcoin Sherpa/Twitter


Sherpa sluit zijn ATOM-discussie af met een waarschuwend woord over wat er zou kunnen gebeuren als topcrypto Bitcoin (BTC) dramatisch in prijs zou dalen:

“[Technische analyse] wijs, denk ik dat de trend er fatsoenlijk uitziet op lagere tijdframes, we zien de EMA’s [exponentiële voortschrijdende gemiddelden] bullish swingen.

Het EQ van de range houdt voorlopig ook stand, maar als BTC het verprutst, gaat het terug naar de range lows.”

Op het moment van schrijven is Cosmos 3,03% gestegen en wordt het voor $32,67 verhandeld. ATOM is een indrukwekkende 45,7% gestegen sinds de totale cryptomarkt crashte op 24 februari.

Wat betreft het smart contract platform Terra (LUNA), kijkt Altcoin Sherpa naar een instapmoment op het $77 niveau, mocht de prijs van de altcoin opnieuw corrigeren:

“LUNA is een goede munt om te longen op $77 om verschillende redenen: munten zoals deze zullen het snelst worden opgekocht in deze omgevingen.

Ze hebben ook ongelooflijke upside wanneer ze dicht bij all time high niveaus zijn (price discovery).”

Image
Bron: Altcoin Sherpa/Twitter


Terra rijdt momenteel op een golf van positief momentum waardoor de waardering gedurende de week met 23,1% is gestegen van $73,66 naar $90,73, inclusief een winst van 2,33% vandaag.

De pseudonieme handelaar rondt zijn crypto verslag af door uit te stippelen waar Bitcoin volgens hem naar toe gaat.

Sherpa zegt dat BTC in een goede positie lijkt te verkeren om long te gaan:

“Hoge tijdframe [is] nog steeds bearish, maar als je EMA’s gebruikt, is dit een gebied van steun op lagere tijdframes.

Veel samenvloeiing met verschillende EMA’s op de 4 uur – ik denk dat dit een fatsoenlijk gebied is om persoonlijk long te gaan.”

Image
Bron: Altcoin Sherpa/Twitter


Bitcoin heeft de afgelopen dagen enigszins gecorrigeerd nadat het aan het begin van de week verticaal van het $38.000-niveau langs $44.000 scheurde.

BTC is op het moment van schrijven 3,75% gedaald en wisselt van hand op $40.815.

Kortom, de populaire crypte-analist heeft grote verwachtingen van zowel ATOM als LUNA. Het zijn beide Altcoins die concurreren met Ethereum, en mogelijk de topspot in kunnen gaan nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!