Cardano koers

Cardano weet opnieuw Bitcoin en Ethereum te overtreffen

Ondanks de mindere marktomstandigheden wist Cardano (ADA) beter te presteren dan zijn concurrenten. Het is namelijk duidelijk geworden dat de munt Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) opnieuw wist te overtreffen in het aantal transacties dat in 24 uur is verwerkt, terwijl het tevens aantoonde dat transacties op het netwerk erg goedkoop zijn.

Cardano is populair en goedkoop

Volgens gegevens van Messari heeft het aangepaste transactievolume dat door de Cardano-blockchain wordt verwerkt, $16,71 miljard bereikt. Ter vergelijking: het transactievolume op het Bitcoin-netwerk bedroeg $9,23 miljard, terwijl Ethereum op de derde plek kwam met een transactievolume van $3,84 miljard.

Cardano kwam ook naar voren als het goedkoopste netwerk om transacties uit te voeren in de top drie van meest actieve blockchains. De vergoedingen die in 24 uur werden opgebouwd voor het enorme transactievolume dat Cardano opnam, bedroeg op het moment van schrijven iets minder dan $50.000. Het Bitcoin-netwerk verzamelde transactiekosten van meer dan $220.000, terwijl Ethereum-gebruikers $19,77 miljoen aan transactiekosten betaalden.

Het is echter niet de eerste keer dat de grootste proof-of-stake blockchain deze prestatie levert. Eerder deze maand versloeg Cardano ook al Bitcoin en boekte $17,15 miljard aan transactievolume vergeleken met de $15,11 miljard van Bitcoin.

Nog meer positieve signalen voor ADA

De statistiek is niet de enige factor die de opwinding onder Cardano-investeerders stimuleert. Vorige week bereikte het netwerk een mijlpaal van 3 miljoen ADA-wallets. Het aantal portefeuilles neemt ook snel toe, waarbij er gisteren meer dan 9.000 toegevoegd werden.

Het netwerk heeft ook upgrades uitgevoerd om te voldoen aan de groeiende on-chain-activiteit. De laatste upgrade zorgde ervoor dat de blokgrootte van het netwerk werd vergroot, evenals de capaciteit van Plutus-scripts. Dit zou het mogelijk maken om meer transacties en smart contract-scripts in elk transactieblok op het netwerk te plaatsen, waardoor de transactiesnelheid aanzienlijk wordt verhoogd.

Hoe dan ook, de prijs van ADA is blijven wankelen. De huidige prijs schetst een somber beeld, aangezien de ADA met 14,5% is gedaald YoY, per gegevens van CryptoRank. Beleggers zijn er echter nog steeds van overtuigd dat de prijs van ADA de verwachtingen zal inhalen. Zo beschreef Kraken, in een recent rapport, de zogenoemde ‘Ethereum killer’ als één van de sterkste kanshebbers in de layer-1-blockchain-ruimte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN