Cardano (ADA) zal de markt domineren, aldus Kraken

Hoewel Cardano (ADA) niet bepaald bekend staat om zijn snelle ontwikkelingen, heeft de blockchain veel opwindende vooruitzichten voor 2022. Sommige hiervan worden benadrukt in een recent rapport dat is gepubliceerd door de analisten van Kraken, een bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs. Terwijl het wees op de enorme netwerkgroei en belangrijke mijlpalen die Cardano heeft bereikt, beschreef het rapport de zogenoemde ‘Ethereum killer’ als één van de sterkste kanshebbers in de layer-1-blockchain-ruimte.

Een van de veerkrachtigere blockchain-netwerken

In de februari-editie van het Kraken Intelligence-rapport over de crypto-industrie, concentreerde de beurs zich op de grootste proof-of-work-blockchain in de cryptomarkt. Het rapport, getiteld “Cardano: A new generation of smart contract platform design,” prees de Cardano-blockchain vanwege zijn op waarde gebaseerde benadering van het bouwen van zijn ecosysteem. Het zei het volgende:

“De waarden van Cardano hebben de ontwikkelingen en ontwerpbeslissingen van het project merkbaar geleid, en als gevolg daarvan ziet de blockchain eruit alsof hij is ontworpen met het doel en de normen om een ​​gedecentraliseerde, wereldwijde, financiële infrastructuur te bieden in plaats van zich alleen te concentreren op het bieden van een Web3-ervaring.”

Om dit te ondersteunen, wees Kraken erop dat Cardano één van de veerkrachtigere blockchain-netwerken is die is voortgekomen uit het tijdperk van ICO’s. Het ging verder met aanhalen dat Cardano ook zijn roadmap is blijven waarmaken, hoewel soms met aanzienlijke vertragingen. Wanneer ze hun producten echter op de markt brengen, heeft de Cardano-blockchain altijd aan de verwachtingen voldaan, aangezien de nadruk altijd ligt op “community governance, academische peer review en de assurance-programmering”.

Cardano’s visie wordt werkelijkheid

Kraken Intelligence benadrukte tevens dat Cardano goed op weg is om zijn visie, het in dienst nemen van 2 miljard mensen, te realiseren, mits het zijn ontwikkelingstraject voortzet. Dit komt door de belangrijke partnerschappen en mijlpalen die het netwerk vorig jaar heeft vastgelegd.

Cardano heeft partnerschappen gevormd met verschillende regeringen, vooral in Afrika. Enorme netwerkgroei wordt ook nog steeds geregistreerd, zowel on-chain als off-chain op Cardano. Een belangrijke aanjager van de netwerkgroei is het ontluikende web 3-ecosysteem dat wordt ontwikkeld en gebruikmakend van Cardano’s unieke Plutus smart contracts-platform.

De vooruitzichten voor 2022

Zoals uiteengezet in de roadmap van Cardano, heeft dit jaar een reeks ontwikkelingen, activiteiten en upgrades die schaalbaarheid naar het netwerk zullen brengen als onderdeel van het Basho-tijdperk. Hiertoe behoren Hydra, een layer-2-schaaloplossing die microbetalingen mogelijk maakt. Er is ook Milkomeda dat Cardano cross-chain compatibel zal maken met EVM-blockchains, en de uitrol van ondersteunende infrastructuur voor ontwikkelaars. Dit alles doet Kraken vermoeden dat “als alles goed gaat, 2022 een spannend jaar kan worden” voor Cardano.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!