Is dit het einde van de Bitcoin bull market?

De cryptostrateeg die de ineenstorting van Bitcoin (BTC) in mei 2021 accuraat voorspelde, kijkt naar de prijsactie van BTC om te zien of de grootste digitale activa klaar is voor een nieuwe correctie.

Pseudoniem analist Dave the Wave vertelt zijn 94.000 Twitter volgers dat Bitcoin momenteel handelt binnen een stijgend trendkanaal, waardoor Bitcoin kon rallyen van de dieptepunten van $33.000 naar zijn 30-daagse hoogte van $45.661.

Volgens de crypto-analist volgt het stijgende trendkanaal momenteel de bounce van Bitcoin nadat BTC meer dan 50% van zijn waarde verloor vanaf zijn all-time high boven $69.000.

Dave the Wave voegt eraan toe dat Bitcoin $40.000 moet terugwinnen om het kanaal intact te houden:

“De grote test, voor wat uiteindelijk een correctief kanaal kan zijn, is of het $40.000 gebied houdt.”

Image
Bron: Dave the Wave/Twitter


Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $38.958.

Kijkend naar het hogere timeframe, zegt Dave the Wave dat Bitcoin zich nog steeds in een downtrend bevindt en op weg is om zijn koersdoel op $23.323 te raken:

“Op macrogebied is de prijs nog niet uit het dal…”


Nu Bitcoin onder steun op $40.000 handelt, vergelijkt de cryptostrateeg de huidige prijsactie met de marktstructuur van BTC in september 2018.

In die tijd stuiterde BTC nog een laatste keer van steun op $6.000 voordat bears het cruciale niveau uitschakelden en Bitcoin helemaal omlaag dreven naar $3.000. Hij sloot af met:

“Als ik zou moeten vergelijken, zou ik zeggen dat we hier zijn…”

Image
Bron: Dave the Wave/Twitter

Terugkomend op de vraag of de bull market over is, is er moeilijk een duidelijk antwoord te formuleren. Interessant is dat BTC door de analist wordt vergeleken met 2018, dit kan er op hinten dat we al in de bear market zitten. Kortom, we weten dat de steun van $40.000 belangrijk is en als dat niet wordt gehouden kunnen we een correctie verder omlaag gaan zien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!