Bybit tekent sponsorovereenkomst met Red Bull Racing

Het Formule 1-team van onze nationale held Max Verstappen, Red Bull Racing, heeft een driejarige recordbrekende sponsorovereenkomst getekend met cryptocurrency-beurs Bybit voor maar liefst $150 miljoen, in wat volgens het team “de grootste jaarlijkse cryptocurrency-onderneming vertegenwoordigt die tot nu toe in de internationale sport is gezien.”

Door de sponsorovereenkomst zal Bybit de mantel van Principal Team Partner voor het raceteam op zich nemen, maar ook de exclusieve Cryptocurrency Exchange Partner en de Tech Incubator Partner van het team worden.

Bybit zal zich bij Red Bull Racing voegen bij het promoten van initiatieven zoals “crypto-kennis” en “de groei van groene technologieën”. Tevens zal de beurs ook de Fan Token Issuance Partner van het raceteam verzorgen, die Red Bull Racing ondersteunt bij het verspreiden van zijn “groeiende digitale activa collecties”.

Dit is niet de eerste stap van Red Bull Racing in de cryptomarkt. Het team kondigde in 2021 ook al een ​​samenwerking aan met Tezos om originele non-fungible tokens (NFT’s) te produceren. De Tezos-blockchain zou specifiek geselecteerd zijn vanwege zijn energie-efficiëntie, blijkt uit een persbericht. Christian Horner, Red Bull Racing Honda teambaas en CEO, zei het volgende:

“Het vermogen van Tezos om voorop te blijven lopen op het gebied van blockchain-technologie, maakt het een natuurlijke fit voor Red Bull Racing Honda. Cruciaal is dat het energiezuinige ontwerp ook past bij onze eigen milieuambities voor de toekomst op de lange termijn, en naarmate de Formule 1 richting koolstofneutraliteit gaat, zal de low-impact methodologie die door Tezos is ontwikkeld een waardevol bezit zijn.”

Crypto sponseringen van sportteams

De afgelopen maanden zijn de sponsorovereenkomsten voor crypto-sporten toegenomen; vorige week kocht cryptocurrency-beurs Crypto.com de naamrechten voor de laatste datum op de F1-kalender, de Miami Grand Prix.

Crypto.com heeft ook de Coppa Italia 2021 gesponsord en heeft naar verluidt $700 miljoen betaald voor de naamrechten van het Los Angeles Staples Center, de thuisbasis van de Lakers en Clippers van de NBA, evenals de Sparks en NHL’s Kings van de WNBA. Rivaliserende crypto-beurs Binance kondigde onlangs zijn sponsoring aan van het voetbaltoernooi van de African Cup of Nations.

Maar ze overschaduwen allemaal de crypto-derivatenbeurs FTX, die sponsorovereenkomsten heeft getekend met de Miami Heat, Major League Baseball, de Golden State Warriors en de Washington Wizards and Capitals.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!