Red Bull Racing Honda gaat NFT’s uitbrengen op Tezos

Het bekende raceteam van Max Verstappen, Red Bull Racing Honda, heeft aangekondigd dat het een reeks non-fungible tokens (NFT’s) uit zal brengen via het smart contract-platform Tezos. De Tezos-blockchain is specifiek geselecteerd vanwege zijn energie-efficiëntie, blijkt uit een persbericht. Christian Horner, Red Bull Racing Honda teambaas en CEO, zei het volgende over de update:

“Het vermogen van Tezos om voorop te blijven lopen op het gebied van blockchain-technologie, maakt het een natuurlijke fit voor Red Bull Racing Honda. Cruciaal is dat het energiezuinige ontwerp ook past bij onze eigen milieuambities voor de toekomst op de lange termijn, en naarmate de Formule 1 richting koolstofneutraliteit gaat, zal de low-impact methodologie die door Tezos is ontwikkeld een waardevol bezit zijn.”

Hij voegde eraan toe dat het gebruik van Tezos voor zijn eerste NFT-drop, het team in staat zou stellen om met Formule 1-fans in contact te komen.

ProBit

Hubertus Thonhauser, voorzitter bij Tezos Foundation, gaf ook commentaar op de samenwerking en benadrukte de efficiëntie van Tezos:

“De Tezos-blockchain is ontworpen om te evolueren en aan te passen, met het oog op veiligheid en prestaties en op de meest efficiënte manieren. Deze principes worden perfect weerspiegeld in het Red Bull Racing Honda-team, en daarom geloven we dat dit een winnende samenwerking is.”

Red Bull Racing Honda is niet het enige Formule 1-team dat dit jaar in crypto springt: in maart werd aangekondigd dat het Formule 1-team van Aston Martin gesponsord zou worden door Crypto.com. De deal maakte van Crypto.com het eerste cryptocurrency-bedrijf dat een Formule 1-team sponsorde.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!