Crypto.com wordt officiële sponsor van Serie A™

Na het eerdere succes van de sponsorship van de finale van de Coppa Italia 2021, die op 19 mei gespeeld werd tussen Atalanta en Juventus (1-2), heeft het bekende crypto-betalingsplatform Crypto.com besloten om een nieuwe samenwerkingsovereenkomst te tekenen met Lega Calcio Serie A™.

Volgens een persbericht wordt Crypto.com de eerste innovatie- en technologiepartner van het Italiaanse voetbal door het meerjarige partnerschap. Als onderdeel van de deal zal Crypto.com de presenterende partner zijn van Virtual Assistant Referee (VAR) en Goal Line Technology. Het VAR-centrum van de Lega Serie A zal ook onder de naam Crypto.com VAR-centrum worden weergegeven. Bovendien zal Crypto.com de Lega Calcio Serie A™ Goal of the Month presenteren.

De VAR-technologie van de Italiaanse topcompetitie werd vorig seizoen naar verluidt ongeveer 2.372 gebruikt en vertoond aan meer dan 775 miljoen tv-huishoudens in meer dan 150 landen.

Beide partijen zijn dan ook erg enthousiast over de nieuwe samenwerking. Zo zei de CEO van Lega Serie A, Luigi De Siervo, het volgende:

“Deze meerjarige overeenkomst bevestigt de kracht van ons merk wereldwijd en de gemeenschappelijke waarden met Crypto.com, met name de wens om fans dichter bij elkaar te brengen door middel van technologie en innovatie.”

Het is vermeldenswaard dat Crypto.com onlangs is gaan samenwerken met UFC en F1, nadat het het eerste cryptocurrency-platform was dat samenwerkte met een F1-team en met een NHL-team.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!