Ubisoft Quartz

NFT-Plannen van Ubisoft zorgt voor veel kritiek intern

Medewerkers van de Franse gaminggigant Ubisoft gingen naar interne forums om zich krachtig te verzetten tegen de non-fungible token (NFT) plannen van het bedrijf.

Eind vorig jaar lanceerde Ubisoft Quartz, een platform waar spelers items kunnen kopen in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint-game. De gebruiker koopt dan daadwerkelijk een NFT die in een blockchain wordt vastgelegd, maar kan dankzij die NFT ook een speciale helm of ander item met een uniek nummer gebruiken.

Ubisoft heeft al veel externe kritiek gekregen van gamers die het kopen en verkopen van NFT’s als oplichterij zien. Toch is het bedrijf doorgegaan. Onder verwijzing naar anonieme bronnen meldde Bloomberg deze week verdere plannen over NFT’s en blockchain in een intern forum.


Honderden reacties

Volgens Bloomberg verschenen er al snel honderden kritische opmerkingen van Ubisoft-medewerkers onder de post. “Concurreren we nu met Electronic Arts om de titel ‘meest gehate gamebedrijf’? Want dat is wat je doet”, schreef een anonieme medewerker.

Andere medewerkers wezen op aanhoudende problemen rond misbruikschandalen binnen het bedrijf. Ongeveer twee jaar geleden waren er meldingen van veel seksueel wangedrag en pesten op de werkplek, en veel Ubisoft-medewerkers vonden dat het bedrijf het niet goed genoeg aanpakte.

“Na dat schandaal hebben we het vertrouwen in het management verloren”, schreef een medewerker. “wat nu?”

Een andere medewerker merkte op dat ze ook veel geld kunnen verdienen als ze “alleen focussen op het maken van spectaculaire, bijzondere blockbusters”. Ubisoft zou beloofd hebben om onder het bericht ook te praten over risico’s.

NFT’s zijn controversieel in gaming

NFT’s zijn een controversieel onderwerp in de gamewereld. Aan de ene kant zijn er steeds meer blockchain-games die NFT’s gebruiken en aan de andere kant hebben grote online winkels zoals Steam dergelijke games van hun platforms verwijderd. Verschillende grote gamingbedrijven volgen deze ontwikkeling, maar weinigen hebben blockchain zo breed ingezet als Ubisoft.

Ondertussen ontwikkelt het grote mobiele gamingbedrijf Zynga, dat dit jaar werd overgenomen door Take-Two Interactive, zijn eerste NFT-game. Uitgever Team 17, bekend van Worms, moest stoppen nadat het Worms-NFT-plan hevig werd bekritiseerd door fans. Verschillende gamemakers die met Team 17 werken, hebben ook duidelijk gemaakt dat ze het niet eens zijn met de plannen van de uitgever.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN