Ubisoft Quartz

Ubisoft gaat NFT’s aanbieden in bestaande games

Ubisoft staat in de cryptocurrency-branche bekend als één van de eerste gaming bedrijven die interesse toonde in de blockchain-ruimte. Door de jaren heen experimenteerde het met prototypes van cryptogames en ondersteunde verschillende startups. Het is echter duidelijk geworden dat de gaminggigant nu volledig de stap zal gaan maken, aangezien het aankondigde dat het NFT’s zal gaan implementeren binnen een van zijn belangrijkste franchises.

Ubisoft Quartz

Het bedrijf onthulde gisteren Ubisoft Quartz, een platform waarmee spelers in-game items kunnen verdienen en kopen die als NFT’s op de Tezos-blockchain worden bewaard. Quartz wordt als eerste gelanceerd in de pc-versie van Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, de nieuwste online game in de langlopende tactical shooter-serie.

Quartz wordt op 9 december in bèta gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, België, Brazilië en Australië. Ghost Recon Breakpoint-spelers die XP-niveau 5 in het spel hebben bereikt, zullen toegang verkrijgen tot de NFT-drops. De release van Ubisoft gaf verder aan dat spelers minimaal 18 jaar oud moeten zijn om een ​​Tezos-portemonnee te maken voor gebruik met de game.

Ubisoft verwijst naar zijn NFT-drops als “Digits” en is van plan om op 9, 12 en 15 december gratis NFT’s vrij te geven voor early adopters, met verdere drops gepland voor 2022. Een infographic toont items zoals wapenskins en unieke bepantsering en kleding, samen met een boodschap die toekomstige initiatieven plaagt: “Dit is nog maar het begin…”

Wat zijn NFT’s?

Het begrip non-fungible tokens kan direct vertaald worden naar niet-uitwisselbare tokens. Deze tokens bevatten identificerende informatie die is vastgelegd in smart contracts. Deze informatie is hetgeen wat elke token verschillend maakt en als zodanig kunnen ze niet direct worden vervangen door een andere token. Ze kunnen niet worden verwisseld omdat ze allemaal verschillend zijn.

Een NFT dient eigenlijk als een soort ontvangstbewijs voor een aantoonbaar schaars digitaal item, en hoewel digitale illustraties en profielfoto’s populair zijn geweest, kunnen ze ook videogame-items vertegenwoordigen. Ethereum-aangedreven monster-vechtspel Axie Infinity is momenteel de grootste speler in de ruimte, met een handelsvolume van meer dan $3,6 miljard op het moment van schrijven.

Ubisoft heeft metaverse plannen

Hoewel NFT’s een goede eerste stap is voor Ubisoft, heeft het bedrijf echter aangegeven dat het plannen heeft om de metaverse te betreden. Nicolas Pouard, VP van Ubisoft’s Strategic Innovation Lab, zei het volgende hierover in het persbericht:

“Ubisoft Quartz is de eerste bouwsteen in onze ambitieuze visie voor het ontwikkelen van een echte metaverse. En het kan niet tot leven komen zonder de vroege vormbeperkingen van blockchain voor gaming te overwinnen, inclusief schaalbaarheid en energieverbruik.”

Om deze beperkingen te overwinnen heeft het bedrijf dan ook gekozen voor de Tezos-blockchain. Tezos beweert namelijk dat een enkele transactie op zijn netwerk “meer dan 2 miljoen keer minder energie” verbruikt dan Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency. Het suggereert ook dat een enkele Tezos-transactie ongeveer evenveel energie verbruikt als een streamingvideo van 30 seconden, terwijl een Bitcoin-transactie naar schatting de milieu-impact van een volledig, ononderbroken jaar aan streaming verbruikt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN