Kopen Bitcoin-whales de dip?

On-chain analist Will Clemente heeft een nieuwe trend vastgesteld die aan het ontstaan is voor Bitcoin-beleggers die een verandering in de marktstructuur van Bitcoin (BTC) zou kunnen signaleren.

In de laatste Blockware Intelligence nieuwsbrief zegt Clemente dat Bitcoin whales, of entiteiten met meer dan 1.000 BTC, eindelijk zijn begonnen met het toevoegen aan hun saldo na maanden van verkopen.

“Whales waren al sinds september aan het verdelen, maar het lijkt erop dat ze deze week eindelijk aan hun holdings toevoegen (zie een uptick in de blauwe cirkel). Een zeer interessante trend om in de gaten te houden voor voortzetting in de komende weken.”

Bron: Blockware Intelligence

Daarnaast zegt Clemente dat de grotere spelers in de markt het transactievolume van Bitcoin domineren en sinds 2020 alleen maar groter zijn geworden.

“Een kanttekening bij grote marktpartijen: grote transacties domineren momenteel het volume. Dit is een trend die nu al meer dan een jaar aan het groeien is. Sinds 2020 zijn de grote jongens hier en hun aandeel in het overdrachtsvolume neemt alleen maar toe. Dit is waarschijnlijk ook een weerspiegeling van het feit dat transaction batching populairder wordt bij de grote exchanges.”

De analist zegt dat de grotere cryptobeleggers op Coinbase deels verantwoordelijk zijn voor het omhoog stuwen van de prijs van Bitcoin. Volgens Clemente hadden deze entiteiten er een handje van om het $30.000-niveau als sterke macro-ondersteuning voor BTC in stand te houden.

Hij concludeerde met:

“Na het breken onder de 40.000 dollar steun, wordt BTC nu geconfronteerd met 40.000 dollar als een zwaar weerstandsniveau. Hieronder blijft de steun $30.000 over verschillende timeframes, maar het gebied lijkt voor nu vooruitgeschoven te zijn.

Deze voorwaartse beweging kwam voornamelijk van een entiteit op Coinbase. Toen Bitcoin lokale dieptepunten bereikte net onder $33.000, kwam er een vrij agressief bod van Coinbase, zoals te zien is in de heatmap van biedingen, cumulatieve volume-delta en volume.”

Bron: Blockware Intelligence

Kortom, voor het eerst sinds September zijn whales weer meer Bitcoin aan hun balans aan het toevoegen dan dat ze aan het verkopen zijn. Dit is meestal een positief teken omdat de grote spelers meer vertrouwen hebben in de markt en vaak meer weten dan beleggers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!