Ethereum koers analyse

Fantom onderweg naar een nieuwe all-time high

De layer-1 rivaal van Ethereum (ETH), Fantom (FTM) is in de afgelopen week vaak in het nieuws geweest. Op zondag 16 januari steeg de prijs met 15% naar een prijsniveau vlak onder de all-time high van $3,47. In het figuur hieronder is de grafiek van FTM te zien. Hier kan worden opgemerkt dat de prijs van FTM het weerstandslevel op ongeveer $3,17 heeft doorbroken. Ook kan worden gezien dat FTM momenteel datzelfde level probeert te flippen in support.

FTM prijs
Bron: TradingView

De financieringsgraad van FTM is momenteel echter negatief geworden op platformen zoals Binance. Volgens on-chain databron Santiment wordt er aanzienlijk short gegaan op FTM. Kortetermijnbeleggers hebben aan de andere kant zware verliezen geleden als gevolg van de recente prijsstijging. Dataprovider Santiment meldde:

“Een all-time high van $3,47 werd eind oktober bereikt door Fantom. De financieringsgraad van $FTM op beurzen zoals Binance is een belangrijke indicator om in de gaten te houden. De waarden hebben de neiging om hoger te stijgen als ze negatief worden en wijzen op een overvloed aan shortposities.”

Fantom op de derde plek

Fantom heeft in het afgelopen weekend een enorm volume in DEX-transacties gehad. Op zaterdag 15 januari stond Fantom zelfs derde in DEX on-chain volume, achter Ethereum en Binance Smart Chain. Daarnaast werden Polygon en Avalanche overtroffen in de DEX-transacties.

Dat de prijs van FTM een recente stijging heeft meegemaakt, is ook te danken aan een toename van DeFi-activiteit. De totale waarde op de Fantom-blockchain overschreed vorige week de $7,75 miljard. Op wekelijke basis was dit zelfs een stijging van 26%.

Fantom gebruikt een framework van smart contracts dat is gebaseerd op DAG. Hierdoor is het project zeer schaalbaar, waardoor het vanwege de snelheid een rivaal van Ethereum is. Fantom maakt van deze positie gebruik, door zichzelf te presenteren als de goedkopere en snellere Ethereum layer-1.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN