Elon Musk Bitcoin

Tesla lanceert Dogecoin betalingen in de online winkel

Het is nu mogelijk om betalingen in Dogecoin te doen voor klanten in de online winkel van Tesla. De CEO van Tesla, Elon Musk maakte het in maart vorig jaar mogelijk om Tesla-auto’s te betalen met Bitcoin. Ongeveer twee maanden later werd de stekker uit deze betalingsoptie getrokken. De reden hiervoor was dat Musk een milieuvriendelijke betalingsoptie wil zien. In oktober gaf Tesla een voorproefje van een hervatting van crypto-betalingen in een aanvraag bij de SEC. Vorige maand zei Musk dat Dogecoin binnenkort geaccepteerd wordt als betaling voor Tesla-merchandise. Die belofte wordt nu nagekomen, nu dat betalingen in Dogecoin zijn gelanceerd in de online winkel voor een aantal geselecteerde producten.

Klanten kunnen nu een selectie van producten kiezen die kunnen worden afgerekend met de cryptocurrency. Voor 12.020 DOGE ($2.391) kan er een elektrische cyberquad voor kinderen worden gekocht. Ook kunnen klanten een Giga Texas Belt Buckle kopen voor 835 DOGE ($166) en een cyberwhistle voor ongeveer 300 DOGE ($59).

De prijs van DOGE sterk gestegen

Sinds de bekendmaking van de betalingen in Dogecoin, is de cryptocurrency de afgelopen 24 uur sterk gestegen. DOGE heeft het hoogste punt sinds 14 december weten te bereiken met een prijs rond de $0,21. Het handelsvolume bedroeg in deze periode maar liefst $3,8 miljard. Op het moment van schrijven verhandelt DOGE voor iets minder dan $0,20. De totale marktkapitalisatie bedraagt rond de $26 miljard.

Elon Musk is al langer een fan van de meme-coin. Bij verschillende gelegenheden heeft de CEO de munt gepromoot, waaronder op de Amerikaanse televisie. In een Saturday Night Live-sketch noemde hij Dogecoin de toekomst van valuta.

Dogecoin heeft de meest volatiele bewegingen laten zien zodra er een Twitter-bericht aan te pas kwam. In april 2019 noemde Musk de cryptocurrency behoorlijk cool, met een prijsstijging als gevolg. Persoonlijk bezit Musk Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Tesla heeft daarentegen ongeveer 42.900 BTC op de bedrijfsbalans staan, die alleen het beursgenoteerde technologiebedrijf MicroStrategy van Michael Saylor voor zich moet laten, die ongeveer 124.000 BTC op haar balans heeft staan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN