Tokens

Wat is een token swap?

Een token swap, ook wel token migratie genoemd, is als het ware het overzetten van digitale tokens vanuit een bepaalde blockchain naar een compleet andere blockchain. Verschillende cryptocurrencies hebben in het verleden al een tokenswap uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan altcoins zoals EOS en Tron, die eerst gebruik maakten van de Ethereum blockchain en vervolgens overstapten naar hun eigen blockchain. Wat veel startende cryptocurrency projecten vaak doen is geld ophalen via een bestaande blockchain en vervolgens een eigen blockchain creëren om daarop verder te gaan.

Dit is echter niet altijd het geval, want bepaalde blockchain projecten stappen ook over vanwege andere redenen. Storj migreerde bijvoorbeeld van de Bitcoin blockchain naar de Ethereum blockchain, omdat de Ethereum blockchain een betere schaalbaarheid voor hun project bood.

Wat moet ik bij een token swap doen?

Wanneer een token swap plaatsvindt worden je coins één op één omgezet. Het is erg belangrijk om te weten dat als je cryptocurrency in je eigen persoonlijke wallet bewaard, je zelf stappen moet ondernemen in tegenstelling tot als je ze bij een broker bewaard. Dit proces is wat ingewikkelder en per project verschillend. Over het algemeen moeten tokenhouders hun tokens registreren vóór de deadline voor het omwisselen van tokens om ervoor te zorgen dat ze naar de nieuwe blockchain worden gemigreerd. Voor degen die hun tokens opslaan bij brokers zoals Binance, hoeven zelfs niks te doen en wordt de token swap geregeld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN