Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Deutsche Börse Group verkrijgt meerderheidsbelang in Crypto Finance AG

De Duitse beursoperator Deutsche Börse Group heeft aangekondigd dat het de overname van een meerderheidsbelang in het Zwitserse fintechbedrijf Crypto Finance AG heeft voltooid. De overname, die voor het eerst in juni werd ondertekend, betekent dat Deutsche Börse een direct toegangspunt kan bieden voor investeringen in digitale activa, inclusief post-trade-diensten zoals bewaring.

Crypto Finance AG biedt cryptohandel, opslag en investeringstools in meer dan 200 cryptocurrencies voor institutionele en professionele klanten. Het bedrijf staat onder toezicht van de Zwitserse toezichthoudende autoriteit voor de financiële markten (FINMA).

Volgens het persbericht zullen CEO en mede-oprichter Jan Brzezek en het huidige managementteam Crypto Finance AG blijven leiden en een aanzienlijk belang in het bedrijf behouden. Het bedrijf zal blijven opereren als een onafhankelijk merk, met een focus op banken, vermogensbeheerders, fintechs en andere financiële intermediairs als kernklanten.

Als onderdeel van Deutsche Börse zal Crypto Finance AG gebruikmaken van de toegang tot het klanten- en infrastructuurnetwerk van Deutsche Börse en zijn sterke kapitaalbasis om het Crypto Finance-team verder te laten groeien en structurele groeiplannen te realiseren, en zowel zijn product- als dienstenportfolio strategisch te verbreden. Eric Leupold, hoofd van de geldmarkt bij Deutsche Börse, zei het volgende:

“Dankzij de bewezen expertise van Crypto Finance en de technologieën die ze hebben ontwikkeld, kunnen we financiële instellingen en professionele investeerders nu in staat stellen de markt voor digitale activa te betreden. Dit is een stap verder in onze strategie voor digitale activa.”

De stap komt slechts twee maanden nadat Deutsche Börse in oktober samenwerkte met Commerzbank om te investeren in fintech 360X. De deal werd gesloten met als doel een op blockchain gebaseerde digitale marktplaats te bouwen voor digitale activaklassen in kunst en onroerend goed.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!