Coinbase kondigt ondersteuning voor Ledger aan

De grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met Ledger om gebruikers meer zelfbewaringsopties te bieden voor hun cryptocurrencies.

Volgens een persbericht van vandaag kunnen gebruikers van de Coinbase-portemonnee, vanaf het eerste kwartaal van 2022, met browserextensie hun cryptocurrencies verplaatsen en opslaan in koude opslag met behulp van de hardware wallets van Ledger. De integratie stelt Coinbase-klanten in staat om hun activa in eigen beheer te houden en te volledige controle over hen te behouden. In een reactie op de samenwerking met Ledger zei Coinbase VP van product, Max Branzburg, het volgende:

“Coinbase zet zich in om gebruikers over de hele wereld in staat te stellen hun crypto veilig te gebruiken in het Web3-ecosysteem. Daarom werken we samen met Ledger om ondersteuning voor hardware wallets in Coinbase Wallet in te bouwen. We zullen begin volgend jaar beginnen met het uitrollen van ondersteuning voor hardware wallets in de Coinbase Wallet Extension, en we zijn verheugd om meer aankondigingen te delen over hoe we in de komende maanden van de Coinbase Wallet de veiligste maken om deel te nemen aan Web3.”

Ledger is één van de grootste leveranciers van hardware wallets op de markt. Hardware wallets worden beschouwd als een van de veiligste manieren om crypto-activa op te slaan. Ze stellen gebruikers in staat om de privésleutels, die nodig zijn om crypto-activa uit te geven, in “koude opslag” te bewaren, wat op zijn beurt een manier is om gegevens op te slaan die op geen enkele manier is verbonden met externe apparaten of internet.

In het afgelopen jaar is Coinbase begonnen met het uitbreiden van zijn productlijn om de groeiende niche van gebruikers te veroveren die meer willen doen met hun crypto-activa dan ze alleen maar vast te houden of uit te geven.

Tijdens de congreshoorzitting van woensdag over crypto-activa, zei de CFO van Coinbase, Alesia Hass, dat het bedrijf ongeveer 12% van alle crypto-activa op de markt opslaat en dat crypto een nieuwe richting ingaat. Ze zei het volgende:

“Bijna 50% van onze transactieklanten doet iets anders dan het kopen en verkopen van crypto, wat ons aangeeft dat crypto voorbij de initiële investeringsfase gaat naar de langverwachte gebruiksfase.”

In november heeft Coinbase een stand-alone portemonnee voor browserextensies uitgebracht om zich aan te passen aan deze veranderende omgeving. Het bedrijf gaat nu een stap verder door integratie van hardware wallets toe te voegen via een samenwerking met Ledger. Tevens lijkt het erop dat de beurs ook van plan is om meer van dit soort samenwerkingen tot stand te brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!