Bitcoin

Bitcoin’s Taproot-upgrade kan zaterdag al live gaan

De langverwachte update van het Bitcoin-netwerk, bekend als Taproot, zal de komende dagen plaatsvinden, waarbij de meeste bronnen zaterdag als activeringsdatum suggereren. Dit is de meest significate upgrade sinds de bekende SegWit-upgrade van het netwerk, die in 2017 al geïmplementeerd werd.

Wat is Taproot?

Het Taproot-voorstel werd in januari 2018 geïntroduceerd door softwareontwikkelaar en Bitcoin Core-bijdrager Gregory Maxwell. Vervolgens werd Taproot afgelopen oktober geïntroduceerd in de Github-repository als een pull-verzoek, geïnitieerd door Bitcoin Core-programmeur Pieter Wuille.

Taproot zal de capaciteit van het Bitcoin-netwerk voor scripting zal verbeteren, waardoor het in lijn komt met concurrerende blockchains, zoals Ethereum en Solana, die al programmeerbare smart contracts hebben. Daarnaast introduceert het ook MAST (Merkelized Abstract Syntax Tree), waardoor het moeilijker wordt om Bitcoin-transacties te traceren en analyseren. Het doet dit door complexe transacties, zoals transacties met meerdere handtekeningen en Lightning Network-transacties, niet te onderscheiden van basistransacties.

De upgrade zal ook Schnorr-handtekeningen bevatten, die kleinere transactiegroottes zullen creëren door middel van gegevensaggregatie.

Samen zorgen deze functies ervoor dat ontwikkelaars uitgebreidere Bitcoin-applicaties kunnen maken, terwijl eindgebruikers kunnen profiteren van goedkopere en meer op privacy gerichte transacties.

Upgrade zal waarschijnlijk zaterdag plaatsvinden

Hoewel Taproot eerder deze week al steun kreeg van miners, moeten onder die omstandigheden 800 blokken worden gedolven voordat de functie daadwerkelijk wordt geactiveerd. Als er gekeken wordt naar de exacte datum en tijd, dan is op NiceHash te zien dat de upgrade waarschijnlijk op zaterdag 14 november om 1:00 UTC zal plaatsvinden, wat suggereert dat er op het moment van schrijven nog maar ongeveer 275 blokken over zijn om te minen.

De anticipatie rond de langverwachte upgrade was waarschijnlijk één van de factoren die de marktstijging van de Bitcoin koers deze week veroorzaakten. De prijs van Bitcoin bereikte dinsdag en woensdag het hoogste niveau ooit en bereikte op die dagen een marktwaarde van respectievelijk $68.521 en $69.044.

Het valt echter nog maar te bezien of de upgrade van zaterdag zal leiden tot grotere hoogtepunten, of dat de hype rond Taproot is uitgeput en dat het juist verkoopdruk zal veroorzaken (buy the rumour and sell the news).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN