Honeywell Bitcoin

Bitcoin-upgrade Taproot staat om de hoek, maar wat is het precies?

Het is lang geleden dat het Bitcoin-netwerk een grote upgrade heeft ondergaan en de laatste keer dat dit gebeurde was in 2017, toen BTC-deelnemers Segregated Witness (Segwit) activeerden. Sindsdien hebben Bitcoiners de volgende grote upgrade Taproot besproken. Het Taproot-voorstel werd in januari 2018 geïntroduceerd door softwareontwikkelaar en Bitcoin Core-bijdrager Gregory Maxwell.

Vervolgens werd Taproot afgelopen oktober geïntroduceerd in de Github-repository als een pull-verzoek, geïnitieerd door Bitcoin Core-programmeur Pieter Wuille. Ogenschijnlijk kan Taproot BTC helpen schalen en kunnen Bitcoin-transacties meer privé worden. Het protocol dat zal worden ingezet als het gaat om consensus, is een soft fork die de scripts van de blockchain verbetert voor privacygerichte en complexe transacties.

De Github documentatie merkte het volgende op:

“Taproot is een voorgestelde upgrade van het Bitcoin-protocol die kan worden ingezet als een voorwaarts compatibele soft fork. Door het Schnorr-handtekeningschema te combineren met MAST (Merklized Alternative Script Tree) en een nieuwe scripttaal genaamd Tapscript, zal Taproot de smart contact-flexibiliteit van Bitcoin uitbreiden, terwijl het meer privacy biedt door gebruikers complexe smart contracts te laten maskeren als een gewone Bitcoin-transactie.”

ProBit

Eerst consensus, dan implementatie

Volgens de traditionele regels, om de Taproot-activering te laten plaatsvinden, moeten miners de nieuwe consensusregels voor een bepaalde periode toepassen. Op het moment van schrijven zijn er meer dan een dozijn blokken gedolven met blokken die de activering van Taproot ondersteunen, genaamd signaling. De drie verschillende pools die bekend staan ​​als F2pool, Foundry en Slush Pool zijn allemaal begonnen met signaling.

Hoewel een groot aantal BTC-supporters positief is over Taproot-activering, is er al controverse ontstaan ​​over het upgraden van BTC. Half april uitte softwareontwikkelaar Luke Dashjr zijn angst over miners die upgraden met de “Speedy trial” -activeringsmethode. En in een post zes dagen geleden raakte Gregory Maxwell, ook wel bekend als “nullc” op Reddit, tevens in een verhit debat verwikkeld in een thread genaamd “Taproot-activeringsstatus”.

Ondanks enkele meningsverschillen denken veel mensen dat het bereiken van consensus over Taproot, zelfs met de discutabele activeringsmethoden, dit jaar zal plaatsvinden. Krakenfx-redacteur Pete Rizzo schreef onlangs een uitgebreide Twitter-thread over het onderwerp, waarin hij onder andere het volgende aangaf:

“Ja, er zijn meningsverschillen. Nee, dit lijkt niet op debatten die hebben geleid tot eerdere netwerksplitsingen. Bijna iedereen is het erover eens dat Taproot gunstig is voor Bitcoin, en er zijn (tot nu toe) geen groepen met zinvolle bezwaren tegen het voorstel.”

Wat is jullie mening over de voorgestelde upgrade? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN