Grootste bank in Australië gaat cryptocurrency-diensten aanbieden

De grootste bank van Australië, bekend als de Commonwealth Bank (CBA), heeft aangekondigd dat het haar klanten een service zal gaan aanbieden waarmee ze cryptocurrencies rechtstreeks via haar bank-app kunnen kopen, verkopen en houden.

Volgens de aankondiging van woensdag zei de bank dat het een samenwerking was aangegaan met het in New York gevestigde toonaangevende crypto-bewaarder en -beurs Gemini en het toonaangevende blockchain- en crypto-gegevensoplossingenbedrijf Chainalysis. Het ging verder met:

“Beide partnerschappen hebben de bank in staat gesteld een crypto-uitwisselings- en bewaarservice te ontwerpen die aan klanten zal worden aangeboden via een nieuwe functie in de app.”

Terwijl Gemini de bank zal helpen bij het kopen en opslaan van crypto-activa voor haar klanten, zal Chainalysis de officiële partner zijn bij het helpen van het compliance-team van de bank bij het monitoren, uitvoeren van due diligence-controles en het verminderen van de bedreigingen die gepaard gaan met cryptocurrencies, zoals diefstal.

De CEO van de bank maakte verder bekend dat ze een stijgende vraag van haar klanten hadden opgemerkt om een ​​cryptocurrency-investeringsklasse te integreren in haar bestaande bedrijfsmodel, waarbij stond dat een aantal van hen al cryptocurrencies kocht en vasthield op verschillende crypto-beurzen. CBA-CEO Matt Comyn zei het volgende:

“Klanten hebben hun bezorgdheid geuit over sommige van de cryptodiensten die momenteel op de markt zijn, waaronder de wrijving van het gebruik van uitwisselingen van derden, het risico op fraude en het gebrek aan vertrouwen in sommige nieuwe providers. Daarom zien we dit als een kans om onze klanten een vertrouwde en veilige ervaring te bieden.”

De bank – de grootste in Australië, die meer dan 25% van de totale bevolking vertegenwoordigt – zal de komende weken beginnen met het uitrollen van de proeffase voor de meer dan 6,5 miljoen gebruikers van de bankapp-app. In deze beginfase is het van plan zijn klanten te helpen toegang te krijgen tot maximaal tien cryptocurrencies, waaronder de meest gewilde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!