Zimbabwe crypto

Cryptocurrencies zijn onmogelijk te negeren, aldus minister van Financiën van Zimbabwe

De markt voor cryptocurrency is dit jaar pas echt mainstream geworden en wist niet alleen de aandacht van institutionele bedrijven en miljardairs te trekken, maar ook van landen. Eerst schreef El Salvador geschiedenis door van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, wat een Domino-effect veroorzaakte dat ertoe leidde dat Paraguay, Argentinië en Panama ook op zoek waren naar het legaliseren van crypto-gebruik in hun financiële sferen.

Nu zou echter het Afrikaanse land Zimbabwe ook kunnen toetreden tot de groeiende competitie, aangezien de minister van Financiën van het land, Mthuli Ncube, onlangs zei dat het op dit moment bijna 30% van de jongeren van het land geïnvesteerd is in cryptocurrencies en het onmogelijk is om cryptocurrencies te negeren.

Volgens een rapport van de Herald liet Ncube ook doorschemeren dat zijn ministerie nu bereid is bepaalde concessies te doen omtrent cryptocurrencies. In tegenstelling tot zijn recente opmerkingen waarin hij cryptocurrencies eenvoudigweg prees, dringt Ncube erop aan dat deze niet als valuta moeten worden behandeld. Hij legde uit:

“Maar onze mening is dat we niet willen dat het een valuta is. We willen dat dit een investeringsklasse is. Dus via het Victoria Falls Stock Exchange-platform zullen we proberen daar op crypto gebaseerde producten te creëren, die zijn afgeschermd binnen de offshore-zone.”

Tijdens zijn interactie in Dubai liet Ncube tevens doorschemeren dat de Zimbabwaanse regering het proces van regulering van cryptocurrencies al in gang heeft gezet. Hij legde uit dat de regering een sandbox-programma is gestart:

“We hebben de eerste stap al gezet en een sandbox gecreëerd, bij de Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ), waar het idee en alles wordt getest in een veilige gereguleerde omgeving waar het vervolgens zal migreren naar deze veilige Victoria Falls-omgeving.”

Ondertussen citeert hetzelfde rapport Ncube, waaruit blijkt dat het ministerie van Financiën samenwerkt met een niet-geïdentificeerde investeerder in Dubai om een ​​crypto-index te creëren. Volgens de minister zou zo’n index uiteindelijk leiden tot de oprichting van een crypto exchange-traded fund (ETF).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN