Crypto

Morgan Stanley CEO: crypto is hier om te blijven!

Morgan Stanley – een Amerikaanse bankgigant die een nettowinst van $14,8 miljard voor het derde kwartaal rapporteerde – toonde dit jaar bijzondere interesse in de cryptocurrency-markt. Zo werd eerder dit jaar duidelijk dat de investeringseenheid van het bedrijf, Counterpoint Global, Bitcoin (BTC) verkende, en het bedrijf kocht in juni van dit jaar meer dan 28.000 aandelen van Grayscale’s Bitcoin Trust. Nu is echter duidelijk geworden dat de CEO van het bedrijf gelooft in de toekomst van digitale valuta’s.

De CEO van Morgan Stanley, James Gorman, zei in een gesprek met analisten dat crypto een groot deel van zijn bedrijfsactiviteiten niet raakt, maar gaf tevens toe dat hij niet denkt dat de markt een hype of van voorbijgaande aard is. Hij gaf het volgende aan:

“Het is gewoon geen groot deel van de zakelijke vraag van onze klanten, en dat kan evolueren, en we zullen mee evolueren.”

Hij ging verder met:

“Ik denk niet dat crypto een rage is, ik denk niet dat het zal verdwijnen. Ik weet niet wat de waarde van Bitcoin wel of niet zou moeten zijn, maar deze dingen gaan niet weg en de blockchain-technologie die het ondersteunt is duidelijk heel reëel en krachtig.”

Voor de bank zijn cryptocurrencies een werkruimte, zei Gorman, eraan toevoegend dat ze er waakzaam en respectvol voor zijn en dat ze zullen afwachten hoe de toezichthouders ermee omgaan.

Regelgevers worstelen al maanden met het beheer van de ruimte. De Fed zei onlangs dat het geen plannen heeft om cryptocurrencies te verbieden, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zei dat het bezig is met het bedenken van een regelgevend kader voor de markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN