Google helpt Bakkt om crypto te introduceren bij miljoenen consumenten

Bakkt is een nieuwe samenwerking aangegaan met Google Cloud om de betalingsopties voor cryptocurrency naar miljoenen consumenten uit te breiden. Door de nieuwe samenwerking kunnen gebruikers binnenkort hun Bakkt Visa betaalpas rechtstreeks toevoegen aan Google Pay. Dit volgens een officieel persbericht op Businesswire.

Bakkt zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

“Consumenten zullen profiteren van een groter bereik en toegang tot digitale activa.”

Het bedrijf legde uit dat gebruikers hun Bakkt Visa betaalpas kunnen toevoegen aan Google Pay om dagelijkse goederen en diensten online, in de winkel of waar Google Pay wordt geaccepteerd te kopen. Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, zullen direct worden omgewisseld naar fiat-valuta om transacties met handelaren te kunnen laten plaatsvinden.

Bovendien zal Bakkt ook de tools van Google Cloud gebruiken om een ​​nieuw analyseplatform te ontwikkelen. Consumenten van Bakkt kunnen profiteren van deze analyses en tegelijkertijd kunnen bedrijfspartners ze gebruiken om belangrijke gedragspatronen van consumenten te volgen.

Bakkt CEO Gavin Michael ziet de recente samenwerking met Google als het bewijs voor het succes van zijn bedrijf in het cryptocurrency ecosysteem:

“Deze samenwerking is een bewijs van Bakkts sterke positie op de markt voor digitale activa, om consumenten in staat te stellen te genieten van hun digitale activa op een realtime, veilige en betrouwbare manier. Bovendien stelt de samenwerking met Google Cloud ons in staat om door te gaan met het bouwen van een best-in-class, innovatief platform dat ongetwijfeld kan worden geschaald om aan de behoeften van miljoenen gebruikers te voldoen.”

Bakkt breidt adoptie van crypto uit

De recente samenwerking is slechts een van de vele pogingen van Bakkt om de use-cases van cryptocurrency in de VS uit te breiden. In augustus is het bedrijf een samenwerking aangegaan met fastfoodketen Quiznos, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om op bepaalde locaties maaltijden te betalen met Bitcoin.

Begin augustus 2018 heeft de Intercontinental Exchange, tevens ook de eigenaar van de New York Stock Exchange, samen met Microsoft, Starbucks, BCG en anderen Bakkt gelanceerd. Bakkt stelt instellingen en consumenten in staat om op een eenvoudige, efficiëntere en veiliger manier cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven.