Charles Hoskinson

Polkadot medeoprichter wil blockchain-ruimte verbinden

In een recent interview met Protocol dacht de medeoprichter van Polkadot, Gavin Wood, terug aan zijn vroege dagen in de blockchain-industrie. In het bijzonder sprak hij over de crypto-ruimte tijdens de eerste lancering van Ethereum. Hij gaf aan dat Ethereum “één computer voor de hele planeet” zou zijn.

Tijdens zijn tijd bij Ethereum hoopte het team zijn platform te introduceren om een ​​groter systeem aan de wereld aan te bieden. Dit viel destijds beslist niet goed bij Bitcoin-gelovigen. Het Bitcoin-maximalisme was toen erg groot, iets waarvan hij aangaf dat dit nog steeds het geval is. Hun aanwezigheid creëert een zeer giftige omgeving, aldus Wood.

Helaas merkte Wood op dat ook Ethereum een ​​behoorlijk aantal Ether-maximalisten creëerde. Uiteindelijk werd Ethereum gewoon een ander netwerk dat concurreerde om de toppositie in een industrie die snel groeide. De concurrentie werd echter moordend naarmate er steeds meer blockchains begonnen te ontstaan.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

In zekere zin is dit een goede zaak, want Woods hoop is om een ​​wereld te zien die afwijkt van de maximalisten mentaliteit. Bovendien gaf Wood aan dat dit precies het soort gedrag is dat hij met Polkadot wil uitroeien.

Hij is zelfs van mening dat hij deze mentaliteit uit kan roeien door het aanbieden van de mogelijkheid om meerdere ketens te hebben. Zo kwam hij op het Polkadot-netwerk. Wat hij als een kans zag om helemaal opnieuw te beginnen. Samen met Robert Habermeier en Peter Czaban richtten ze met zijn drieën in mei 2020 Polkadot op.

Dankzij de niet aflatende steun van de Web3 Foundation en Parity biedt Polkadot een nieuw multi-chain ecosysteem dat als brug dient naar andere blockchains. Zo verbindt het geïsoleerde en onafhankelijke rechtssystemen op internet, waardoor de samenhorigheid hopelijk terug zal keren in de markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN