CFTC beschuldigt 12 crypto-optiebedrijven van het niet hebben van een registratie

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een aanklacht ingediend tegen 12 in New York gevestigde bedrijven die crypto-opties aanbieden. De bedrijven hebben zichzelf naar verluidt niet geregistreerd bij de regelgevende instantie.

In een persbericht van 29 september werd door de CFTC bekendgemaakt dat in totaal 14 bedrijven zijn aangeklaagd, waarvan 12 crypto gerelateerde bedrijven. De andere twee bedrijven hebben vermoedelijk gelogen over hun lidmaatschap van de National Futures Association (NFA) en registratie bij de CFTC.

Volgens de CFTC boden de 12 bedrijven die zich niet bij FCM hadden geregistreerd, actief FCM diensten aan. De CFTC houdt toezicht op de derivatenmarkten in plaats van op de spotmarkten voor grondstoffen. Het reguleert geen spotmarkten voor grondstoffen zoals Bitcoin. Bedrijven die blootstelling aan grondstoffen aanbieden via futures, moeten zich registreren bij de CFTC. 

Deze twaalf relatief onbekende bedrijven omvatten Tradingforexpay, Cryptofxtrader, Bitfxprofit, Globalnationfx, MaxForexOption, ProCryptoMinners, ProFX-Capitals, Smarter Signals, Prime Expert Trade, Star Fx Pro, Excotradeoptions en BinanceFxTrade – waarvan de laatste ondanks zijn naam niet is aangesloten bij de grootste cryptocurrency exchange Binance. De twee bedrijven die claimden een registratie te hebben bij de CFTC zijn Climax Capital FX en Digitalexchange24.com.

“De acties van vandaag weerspiegelen de toegewijde inspanningen van de CFTC om op agressieve wijze kwaadwillenden uit te roeien die valselijk beweren legitieme registraties te hebben en het handelspubliek te beschermen”, aldus Vincent McGonagle, waarnemend directeur van de afdeling Handhaving.

Investeerders worden door de CFTC gewaarschuwd om de CFTC-registratie van een bedrijf te verifiëren voordat ze daadwerkelijk gebruik maken van het platform. De CFTC heeft aangegeven dat de registratiestatus van een bedrijf kan worden gevonden met behulp van NFA BASIC.

Toezichthouder kan flinke boetes uitdelen

Vorige maand stemde de crypto-derivatenbeurs BitMEX ermee in om een civielrechtelijke boete van $100 miljoen te betalen aan de CFTC en Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). BitMEX werd namelijk beschuldigd van het opzettelijk ontduiken van de Amerikaanse regelgeving