Craig Wright Satoshi Nakamoto

BitMEX is voor de derde keer dit jaar aangeklaagd

HDR Global Trading Limited – het bedrijf achter de bekende Bitcoin-derivatenbeurs BitMEX – heeft het dit jaar erg zwaar. Zo werd het bedrijf eerder deze maand door de CFTC en DOJ beschuldigd van illegale activiteiten, en nu staat de beurs nog een rechtzaak te wachten. Deze keer eist de aanklager, volgens hun advocaat, een schadevergoeding van $50 miljoen.

Onder de beklaagden zijn de belangrijkste spelers van de beurs, waaronder Arthur Hayes (ex-CEO) en Samuel Reed (mede-oprichter en ex-CTO). De advocaat van de eiser, Pavel Pogodin, nam in mei 2020 al deel aan juridische stappen tegen BitMEX.

De eiser beschuldigt HDR van het overtreden van Know Your Customer (KYC) en anti-witwasbeleid (AML), wat leidde tot de instroom van criminelen, zoals hackers en belastingontduikers, naar het platform. Bovendien beweert Dolgov dat de beurs verschillende praktijken heeft toegepast om de markt te manipuleren en geld wit te wassen. Als gevolg daarvan beweert hij een aanzienlijk bedrag aan geld te hebben verloren.

Samuel Reed was eerder gearresteerd, maar wist zichzelf vrij te kopen op borgtocht en tekende hiervoor een ongedekte obligatie van $5 miljoen. De andere beklaagden blijven (voorlopig) nog op vrije voeten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN