Crypto.com gaat samenwerken met NBA-team Philadelphia 76ers

Crypto.com heeft een samenwerking bekendgemaakt met het NBA-team, de Philadelphia 76ers. Gedurende de samenwerking zal het logo van Crypto.com op de linkerschouder van de Philadelphia 76ers spelers gedragen worden.

Bovendien zal Crypto.com als onderdeel van de deal een ​​non-fungible token (NFT) voor het team lanceren en zal de merknaam van Crypto.com te zien zijn in de Wells Fargo Center-stadion van de Philadelphia 76ers.

Het begrip non-fungible tokens kan direct vertaald worden naar niet-uitwisselbare tokens. Deze tokens fungeren als eigendomsakte van een aantoonbaar schaars digitaal item en kan afbeeldingen, videobestanden en andere soorten verzamelobjecten vertegenwoordigen. Non-fungible tokens zijn niet deelbaar, net zoals u iemand geen deel van een concertticket kunt sturen. Een deel van een concertticket is op zichzelf niets waard en kan niet worden ingewisseld. 

Dapper Labs’ NBA Top Shot is een van de meest populaire NFT-projecten tot nu toe. Verschillende grote basketbalspelers hebben vorig jaar in de financieringsronde van Dapper Labs geïnvesteerd.

Hoelang de samenwerking zal duren werd niet bekendgemaakt. Echter zei Chris Heck, hoofd van Business Operations van 76ers, in de aankondiging van gisteren dat het een samenwerking is voor de lange termijn.

Crypto.com heeft de afgelopen maanden een aantal deals gesloten in het sportlandschap, waaronder partnerschappen met competities zoals Lega Calcio Serie A™ en Ultimate Fighting Championship, evenals de Fomule 1 en F1’s Aston Martin Cognizant. Dit is de eerste deal van de exchange met een NBA-team.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!