Mastercard

Mastercard ontwikkelt eerste NFT in samenwerking met Jose Mourinho

De wereldwijde betalingsgigant Mastercard heeft zijn eerste non-fungible token (NFT) ontwikkeld in samenwerking met de beroemde voetbaltrainer Jose Mourinho, die ook een wereldwijde ambassadeur van Mastercard is. Volgens de aankondiging bestaat de NFT uit een geanimeerde digitale voetbal met een handtekening van Mourinho.

Bekijk hieronder een video van de NFT van Mastercard:

De betaalgigant is niet van plan om de NFT te veilen. De NFT zal namelijk worden weggegeven aan één Mastercard kaarthouder in het Verenigd Koninkrijk en deze persoon wordt willekeurig geselecteerd. Mastercard kaarthouders uit het Verenigd Koninkrijk hebben de mogelijkheid om zich tot en met 30 september aan te melden om kans te maken op een digitaal stukje geschiedenis. 

NFT’s zijn de laatste tijd ontzettend populair en worden voor flinke bedragen verkocht. De wereldwijde betalingsgigant Visa kocht vorige maand nog een CryptoPunk NFT voor $150.000. Niet alleen Visa betaalde meer dan $100.000 voor een NFT. NBA legende Stephen Curry deed hetzelfde en kocht vorige maand voor $180.000 een Bored Ape NFT.

NFT’s zijn digitale activa die objecten uit de echte wereld vertegenwoordigen, zoals kunst, muziek, in-game items en video’s. Je kunt ze online kopen en verkopen met cryptocurrency en ze zijn meestal gecodeerd met blockchain-technologie. Non-fungible tokens zijn niet deelbaar, net zoals dat je iemand geen deel van een concertticket kunt sturen. 

Mastercard toont steeds meer interesse in cryptomarkt

Mastercard is zich steeds meer met de cryptocurrency industrie aan het bemoeien. Begin dit jaar toonde het bedrijf namelijk al interesse in de cryptomarkt. In februari van dit jaar zei Mastercard dat het later in 2021 ook cryptocurrencies gaat accepteren. Daarnaast maakte de betalingsgigant deze maand bekend dat het van plan is om het cryptocurrency-analysebedrijf CipherTrace over te nemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN