Mastercard koopt crypto-analysebedrijf CipherTrace

De wereldwijde betalingsgigant Mastercard is van plan om het cryptocurrency-analysebedrijf CipherTrace over te nemen. CipherTrace biedt oplossingen op het gebied van antiwitwas- en fraudebescherming voor de crypto-markt. Het geboden bedrag voor de overname is nog niet bekendgemaakt. 

Door de overname kan Mastercard zijn klanten helpen om meer transparantie te bieden met betrekking tot betalingen en investeringen in de cryptocurrency-industrie. Klanten krijgen hierdoor beter inzicht in de risico’s van het investeren in cryptocurrencies en tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat klanten de wettelijke verplichtingen van Mastercard nakomen.

Ajay Bhalla, president van Cyber ​​Intelligence bij Mastercard, zegt dat CipherTrace zal voortbouwen op de bestaande mogelijkheden van Mastercard. Het doel is voornamelijk om de veiligheid van het ecosysteem te waarborgen en de snelgroeiende ecosysteem te beschermen tegen frauduleuze activiteiten.

Daarnaast is hij van mening dat digitale activa de handel nieuwe kansen kunnen bieden en ontwikkelingslanden kunnen helpen met financiële inclusie en efficiënte economische ontwikkeling. Hij zei:

“Digitale activa hebben het potentieel om de handel opnieuw vorm te geven, van alledaagse handelingen zoals betalen en betaald worden tot het transformeren van economieën, waardoor ze inclusiever en efficiënter worden. Met de snelle groei van het ecosysteem van digitale activa komt de noodzaak om ervoor te zorgen dat het vertrouwd en veilig is. Ons doel is om op de complementaire mogelijkheden van Mastercard en CipherTrace voort te bouwen om precies dit te doen.”

De betalingsgigant zou frauduleuze activiteiten in meer dan 7000+ cryptocurrencies kunnen monitoren dankzij de blockchain-gegevensanalyse van het inlichtingenbedrijf. Dave Jevans, CEO van CipherTrace zegt dat zijn bedrijf helpt de crypto-economie veilig te houden en dat hij verheugd is om zich bij Mastercard aan te sluiten. Dit zal ongetwijfeld helpen het bereik van zijn bedrijf te vergroten.

CipherTrace kan met zijn diensten klanten waaronder banken, cryptocurrency-exchanges, detailhandelaren en andere financiële instellingen helpen om hun beveiligings- en fraudebewakingsactiviteiten voor crypto-gerelateerde programma’s te verbeteren.

Deze overname volgt op verschillende andere investeringen die MasterCard heeft gedaan op het gebied van digitale activa. In juli kondigde Mastercard aan dat het een nieuw programma gaat lanceren dat zich richt op het ondersteunen van blockchain- en crypto-startups. Het bedrijf voegde 7 nieuwe cryptocurrency-bedrijven toe zijn Start Path-programma, gericht op bedrijven in de crypto-ruimte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!