Mastercard

Mastercard gaat nu ook cryptocurrencies accepteren

Het wereldbekende betalingsbedrijf Mastercard heeft aangegeven dat het de cryptocurrency-markt gaat betreden en kondigt aan dat de bijna een miljard gebruikers binnenkort hun cryptocurrencies kunnen uitgeven via hun Mastercard-rekeningen. Deze digitale valuta kunnen vervolgens worden gebruikt om dingen te kopen bij de meer dan 30 miljoen handelaars die Mastercard accepteren.

Terwijl de betalingsgigant eerder samenwerkte met cryptobedrijven zoals Wirex en BitPay, is dit de allereerste keer dat Mastercard cryptobetalingen rechtstreeks in zijn netwerk opneemt. Een officiële aankondiging op 10 februari gaf aan dat Mastercard betalingen in cryptocurrencies later in 2021 zal toestaan.

De nieuwe stap zorgt er voor dat consumenten en bedrijven in staat zullen zijn om zaken te doen voorbij de limieten van het oude fiatgeldsysteem, op voorwaarde dat hun klanten bereid zijn om hun cryptocurrencies te besteden. Het bedrijf zei het volgende over de stap:

“Onze filosofie over cryptocurrencies is duidelijk: het gaat om keuze. Mastercard is hier niet om u aan te bevelen cryptocurrencies te gaan gebruiken. Maar we zijn hier om klanten, handelaren en bedrijven in staat te stellen digitale waarde – traditioneel of crypto – te verplaatsen zoals ze willen. Het zou jouw keuze moeten zijn, het is jouw geld.”

Mastercard heeft niet duidelijk gemaakt welke cryptocurrencies het gaat ondersteunen. De cryptocurrencies zullen echter worden beoordeeld op basis van de criteria van Mastercard uit 2019, genaamd “Principles for Blockchain Partnerships”.

Dit raamwerk werd vrijgegeven nadat het betalingsbedrijf de Libra Association van Facebook had verlaten. Het legt de nadruk op naleving van KYC-procedures, stabiliteit, consumentenbescherming en privacy, en naleving van regelgeving.

Het bericht stelde ook dat Mastercard momenteel gesprekken voert met meerdere toonaangevende centrale banken over de hele wereld, omdat het ook de digitale valuta’s vanuit centrale banken (CBDC’s) wil ondersteunen.

Het is vermeldenswaard dat Mastercard in het verleden kosten noch moeite heeft gespaard bij het verkennen van de gedistribueerde grootboektechnologie (DLT). Het bedrijf zei dat het momenteel 89 blockchain-patenten bezit, met nog eens 285 aanvragen in afwachting van goedkeuring.

VISA is ook druk bezig met cryptocurrencies

Rivaliserend bedrijf VISA kondigde aan dat het binnenkort cryptocurrency-betalingen bij Amerikaanse bankinstellingen zou toestaan. Bovendien herhaalde de CEO en voorzitter Al Kelly tijdens de Q1-vergadering de toewijding van het bedrijf aan cryptobetalingen, inclusief de aanstaande release van een VISA-kaart ter ondersteuning van USDC-betalingen op het Ethereum-netwerk.

De betalingsgigant kondigde tevens een test van een nieuw systeem aan, die banken in staat zal te stellen cryptofuncties naadloos te integreren in hun bestaande systeem. De banken kunnen, met behulp van de crypto-API’s van Visa, hun klanten een aantal cryptocurrency-services aanbieden, waaronder het kopen, verhandelen en bewaren van Bitcoin (BTC).

In verband met deze pilot kondigde het een samenwerking aan met First Boulevard, een digitaal geboren neobank die zich richt op het dienen van de zwarte gemeenschap. De bank zal de eerste zijn die de nieuwe reeks crypto-API’s van VISA test. De aankondiging luidde:

“Als onderdeel van het eerste pilotprogramma is VISA van plan om First Boulevard in staat te stellen verbinding te maken met de infrastructuur van VISA’s partner Anchorage, een federaal gecharterde digitale activabank, zodat hun klanten Bitcoin kunnen kopen en verkopen.”

Nu Bitcoin, en crypto in het algemeen, de afgelopen maanden veel aandacht hebben getrokken, lijkt het erop dat de beste bedrijven ter wereld graag in de markt willen stappen om deze kans te benutten. Welke andere grote bedrijven zullen nog volgen?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN