Visa koopt een CryptoPunk voor $150.000

De wereldwijde betalingsgigant Visa heeft vandaag bekendgemaakt dat het een CryptoPunk heeft gekocht. Visa kocht vorige week de CryptoPunk 7610 en betaalde er 49,5 ETH voor, circa $150.000. De CryptoPunk die het bedrijf kocht is een van de 3.840 vrouwelijke punkers.

Visa maakte het nieuws vandaag bekend op Twitter en zei:

“In de afgelopen 60 jaar heeft Visa een verzameling historische artefacten opgebouwd – van vroege papieren creditcards tot de zip-zap-machine. Vandaag, nu we een nieuw tijdperk van NFT-commerce ingaan, verwelkomen wij CryptoPunk #7610 in onze collectie.”

Visa’s CryptoPunk-avatar wordt gekenmerkt door een dame met een hanenkam en grote groene ogen. De betalingsgigant betaalde niet direct voor de avatar, maar deed dit in samenwerking met Anchorage. Cuy Sheffield, hoofd van de crypto bij Visa zei:

“We denken dat NFT’s een heel belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van retail en sociale media, entertainment en commercie. We hebben met Anchorage samengewerkt om dit te doen, zodat we de expertise kunnen opbouwen en beter gepositioneerd zijn om klanten te helpen door deze ruimte te ontdekken.”

Het bedrijf beloofde zijn groeiende aantal klanten te helpen door hen de nodige infrastructuur te bieden om een NFT te kopen, op te slaan en te gebruiken.

CryptoPunks werden in 2017 als een van de eerste NFT’s gelanceerd op de Ethereum blockchain. Er staan in totaal 10.000 unieke CryptoPunks met gepixelde gezichten van mensen, apen, zombies en buitenaardse wezens op de blockchain. De digitale verzamelobjecten waren destijds allemaal gratis beschikbaar en iedereen met een ETH wallet kon ze claimen.

CryptoPunk per ongeluk voor minder dan één cent verkocht

Eerder deze maand verkocht iemand per ongeluk een CryptoPunk NFT, met een waarde van meer dan $69.000, voor minder dan één cent. Ook verloor een mede-oprichter van een NFT spel 16 CryptoPunks aan een scammer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!